Rus oligarklar cesaretlenirse ancak o zaman Putin için yolun sonu gözükebilir!
Rus oligarklar cesaretlenirse ancak o zaman Putin için yolun sonu gözükebilir!
///

Rus oligarklar cesaretlenirse ancak o zaman Putin için yolun sonu gözükebilir!

1 min read

Putin‘in bu kadar uzun süre hayatta kalmasının bir nedeni, Rusya’daki en güçlü insanların çoğunun servetlerinin ona ve yarattığı sisteme bağlı olduğunu bilmesidir.

Rus oligarkların servetleri Putin’le birlikte Putin’e rağmen büyüdü. Ama günümüzde bu servetlerin devamlılığı Putin’e bağlı fakat Kremlin’in izlediği siyaset oligarkların en büyük kaygısı.

Bugüne geldiğimizde Putin’in akıl almaz iç ve dış politikaları Rus oligarklarını büyük bir zarara uğrattı. İşleri durdu, uluslararası ortaklıkları bozuldu ve önemli miktarda servetleri batı bankalarında hapsoldu.

Ancak sistemlerinin çöktüğünü gören oligarklar, Putin’e bağlı kalmak yerine yeni hesaplar peşinde. Meşhur Rus oligarklardan biri olan Wagner’in lideri Prigojin elindeki askeri güç sayesinde ilk isyan bayrağını çekti. Peki diğer Rus oligarklar ellerindeki gücü kullanarak neler yapabilir?

Azıcık bir cesaret her şeyi değiştirecektir!

4.6/5 - (9 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe