Green Card - Yeşil Kart
Green Card - Yeşil Kart
//

Green Card – Yeşil Kart

3 mins read

Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmenin ve çalışmanın ilk adımı göçmen vizesine (yasal ikamet statüsü) başvurmaktır. Yeşil kart üç farklı şekilde elde edilebilir: Birincisi yeşil kart çekilişini iş veya evlilik yoluyla kazanmaktır.

Yeşil kart için nereye başvurabilirim?

Yeşil kart, Amerika Birleşik Devletleri için bir göçmen vizesidir. Bir göçmen vizesi aracılığıyla ABD’de daimi ikamet için çeşitli şekillerde başvurabilirsiniz. Genel olarak tüm başvurular; Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri‘ne (USCIS) gönderilir ve işlenir. USCIS, yeşil kart başvurusunu onayladıktan sonra, kazanan, kendi ülkesindeki ABD büyükelçiliği tarafından “konsolosluk sürecini” tamamlaması için davet edilecek. Yeşil kart başvuruları 2004 yılından itibaren online olarak yapılmaktadır.

Üç tür yeşil kart vardır:

  • Yeşil Kart Çekilişini Kazanarak Göç Edin – “Çeşitlilik Vize Programı”
  • İşe/Yatırıma Göre Göçmenlik – “İstihdama Dayalı Kategori”
  • Evlilik Göçmenliği – “Aile Temelli Kategori”

Kabul koşulları, başvuru süreci ve özellikleri, bekleme süreleri, sorumlu kurumlar ve ücretler yeşil kart kategorisine göre değişir. İlk adım, sizin için doğru olan yeşil kart türünü belirlemektir. Yeşil kart almanın kolay bir yolu, yeşil kart çekilişine girmektir.

Green card çekilişine katılarak green card sahibi olun.

Green card almanın en kolay yolu green card çekilişidir. ABD Dışişleri Bakanlığı, Çeşitlilik Vize Programı aracılığıyla yılda toplam 55.000 yeşil kart vermektedir. Green card çekilişini kazanmak büyük bir şans olsa da, bu rota Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için en iyisidir. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerdeki izleyicilerin %7’si yeşil kart almaya uygun olduğundan, ancak bunu almadığından veya başka bir şekilde alamadığından, şansınız bilinenden biraz daha yüksek.

Uygulama İpuçları ve Bilmediklerimiz:
Eşler ve 21 yaşın altındaki bekar çocuklar, başvuruda otomatik olarak yeşil kart alırlar.
Eşcinsel (eşcinsel) bir evliliğin kazananının eşi, evlilik ABD yasalarına uygunsa otomatik olarak yeşil kart alacaktır. İstihdam yoluyla yeşil kart başvurusunda bulunmak,

Amerika Birleşik Devletleri’nde iş kurmak isteyenler için çeşitli vize seçenekleri bulunmaktadır. Hangi vizenin alınacağı, işin türüne ve faaliyet gösterdiği koşullara bağlıdır. Çalışma vizesine karar vermede çok önemli faktörler arasında nitelikler, vatandaşlık, kalış süresi ve şirket üyeliği önemli faktörler olarak kabul edilir. En yaygın vize türü (göçmen olmayan) Amerika Birleşik Devletleri’nde geçici istihdam içindir. Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak yaşamak ve çalışmak istiyorsanız, aşağıdaki kategorilerden birinde göçmen vizesine (yeşil kart) başvurmanız gerekir. Ayrıca, ABD çalışma vizesine başvurmanın karmaşık ve zaman alıcı bir süreç olduğunu unutmayın.

Aşağıdaki durumlarda yeşil çalışma kartı alabilirsiniz:
Çok az Amerikalının doldurabileceği çok özel bir iş teklifi alıyorsunuz. İşverenler başvuru formunu doldurmalı ve başvuru sürecini USCIS ve Çalışma Bakanlığı ile birlikte tamamlamalıdır.
Girişimciler ve yatırımcılar yeşil kartlar alarak Amerika Birleşik Devletleri‘nde yeni işler yaratabilirler.
Bazı göçmen vize kategorilerinde başvuru yapılmasına izin verir. Dilekçeler aracılığıyla bireyler kendilerini tanıtabilir ve özel yeteneklere sahip kişiler “Üstün Yetenek Yabancısı” veya “Ulusal Faiz Feragatı” seçeneğine başvurabilirler.

Belirli iş kategorilerindeki adaylar da yeşil kart başvurusunda bulunabilirler. Bu işler arasında Afgan/Iraklı tercümanlar, uluslararası organizasyon personeli, din görevlileri ve daha fazlası yer alıyor.

Yeşil kart programının uzun süredir devam eden temel unsurlarından biri, üyelerin Amerika Birleşik Devletleri’ne göç ettiklerinde aileleriyle yeniden bir araya gelmelerini sağlamaktır. ABD vatandaşı veya yeşil kart sahibi ile evli olan kişiler de yeşil kart almaya hak kazanır. Her bir olay, kategoriye göre sınırlandırılmıştır. Ek olarak, başvuru sahipleri yeşil kart almaya hak kazanmak için belirli bir süre beklemek zorundadır ve bu bekleme süreleri yeşil kart kabul kategorileri arasında büyük farklılıklar gösterir.

Yeşil kart sahiplerinin aile üyeleri de Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etme hakkına sahiptir. ABD göçmenlik yasasına göre, yalnızca ABD vatandaşları değil, aynı zamanda yeşil kart sahipleri de (daimi ikamet edenler), belirli aile üyelerini yeşil kartla ABD’ye getirmek için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Aile üyelerini Amerika Birleşik Devletleri’ne getirmek kısıtlanmıştır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe