DV2023 Green Card Çekilişi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
DV2023 Green Card Çekilişi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
/

DV2023 Green Card Çekilişi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 Yeşil Kart Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

3 mins read

Hepimizin bildiği gibi yeşil kart çekilişi uygulaması her yıl Ekim ayının ilk haftasında başlar ve her yıl Kasım ayının ilk haftasında sona erer. Bu yıl başvurular 6 Ekim – 9 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında alındı.

Yeşil kart çekiliş sonuçları 7 Mayıs 2022 Türkiye saati ile 19:00’da açıklanacaktır.

Yeşil kart için ne zaman ve nasıl başvurulur, böylece Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma ve yaşama hakkı elde edilir ve bir süre sonra ABD vatandaşı olmanın yolu açılır? Yeşil kart başvuruları her yıl Ekim ayının ilk haftası ile Kasım ayının ilk haftası arasında yapılır. Çekiliş bir sonraki yılın Mayıs ayında yapılacak ve sonuçlar açıklanacak. Yeşil kart çekilişini kazandıktan sonra DS-260 göçmenlik formunu doldurma, Amerika Birleşik Devletleri’ne evrak gönderme, sağlık kontrolü, sözlü mülakat gibi işlemlerden geçeceksiniz. Bir göçmen vizesi alıp Amerika Birleşik Devletleri’ne vardıktan sonra, yeşil kart adresinize postalanacaktır.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen piyango, izlenen yasal göçmenlik politikalarına uygun olarak her yıl piyango ile 55.000 yeni göçmeni ABD’ye çekiyor. Kuran’ın galibi bir bilgisayar tarafından rastgele belirlenir. Piyango her yıl ABD Kongresi tarafından düzenlenir ve özellikle ABD’ye daha az göçmen olan ülkelerde doğan insanlar için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülür. Oluşabilecek yoğunluk için mümkün olduğunca erken başvuru yapılması önerilir.

Sonuçlar hangi siteden açıklanıyor?

Yeşil kart çekilişinin sonuçları dvprogram.state.gov adresinde bulunabilir ve dosyalanabilir.

Çekiliş sonuçlarını anlamak için aşağıdaki bilgiler gereklidir.

  • Başvuru sırasında verilen 2023 ile başlayan teyit numarası
  • Başvuranın soyadı
  • Başvuru sahibinin doğum yılı

Green Card Konfirmasyon Numaramı Kaybettim Nasıl Öğrenebilirim?

7 Mayıs’tan itibaren sonuçları aldıktan sonra aşağıdaki bilgiler aracılığıyla onay numaranızı alabilirsiniz.

  • Başvuranın adı ve soyadı
  • Başvuru sahibinin doğum tarihi
  • Başvuru sahibi tarafından başvuruda girilen e-posta

Yeşil kartınızı aldığınızda, ABD’de değilseniz, çevrimiçi DS-260 formunu kullanarak derhal göçmen vizesine başvurmalısınız. Burada önce vaka numaranızı girmeniz ve ardından sorulan sorunun ayrıntılarını doldurmanız gerekecektir. Dava numarası, yeşil kart işlem numaranızdır. Asıl başvuru sahibi olarak, yeşil kart başvurusunda bulunduğunuzda DV girişinize ailenizi de dahil ettiyseniz, DS-260 başvurusu yaparken aile bilgilerinizi de güncellemelisiniz.

Yeşil Kart Aile Durumu

Piyangoya başvurduğunuzdan bu yana aile koşullarınız değiştiyse, örneğin “evli olmak” veya “başvurduğunuzdan beri çocuk sahibi olmak” gibi, yeni aile üyesinin ayrıntılarını dosyanıza eklemelisiniz. Aile Üyesi; piyangoya katıldığınızda 21 yaşından küçük olan eşiniz (kocanız/karınız) veya evli olmayan çocuğunuz anlamına gelir.

Hazırlanması Gereken Belgeler Nelerdir?

DS-260’ınızı çevrimiçi olarak gönderdikten sonra rahatlamak için zamanınız olacağını düşünüyorsunuz, ancak yapılacak daha çok iş var. Mülakat sırasında sunulacak destekleyici belgeleri hazırlamanız gerekecektir. Mülakata gitmeden önce önemli belgeleri kaçırmamak için mülakattan önce iyi hazırlanmak en iyisidir. Asıl başvuru sahibi ve Amerika Birleşik Devletleri’ne eşlik eden bakmakla yükümlü olunan kişiler, görüşme sırasında belgelerin orijinallerini veya onaylı kopyalarını sunmalıdır. Bu belgelerin fotokopilerini ve (varsa) onaylı tercümelerini getirmelisiniz. Gönderilecek belgeler İngilizce olmalıdır. Aksi takdirde, belgelerin tercümeleri ve orijinal belgelerle birlikte sunulması gerekir. Tercüme edilen nüshada şu ifade yer almalıdır: Tercüme doğrudur ve tercüman bunu yapmaya yetkilidir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe