Green Card kimlere veriliyor? Green Card başvurusu nasıl yapılıyor? En çok kimlere çıkıyor?
Green Card kimlere veriliyor? Green Card başvurusu nasıl yapılıyor? En çok kimlere çıkıyor?
/

Green Card kimlere veriliyor? Green Card başvurusu nasıl yapılıyor? En çok kimlere çıkıyor?

3 mins read

Yeşil kart almak isteyenlerin belirli şartları sağlaması gerekiyor. Öncelikle yeşil kart almak isteyenlerin en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir. Ayrıca en az lise diplomasına sahip kişilere yeşil kart verilmektedir. Son 5 yılın 2’sinde uzmanlık bilgisi veya eğitimi gerektiren bir alanda çalışmış lise mezunu olmayan bir öğrenci yeşil kart alabilir.

Yeşil kart almak için İngilizce yeterliliği gerekli değildir. Online başvuru yapıp kabul edilenler yeşil kart alabilirler. Ayrıca evli kişiler aynı anda yeşil kart başvurusunda bulunabilirler. Çünkü bu sayede evli çiftlerin yeşil kart alma şansı daha yüksek oluyor.

Yeşil Kart Nasıl Alınır?

Bugün Green Card alabilmek için belirli saatlerde piyango açılmaktadır ki bu Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek isteyenler için oldukça önemlidir. Bu çekilişleri kaçırmadan başvurmanız önemlidir. Yeşil kartı olmayan kişi ABD vatandaşı olmasa bile ömür boyu ABD’de oturma ve çalışma iznine sahiptir. Yeşil kartın birçok avantajı vardır. Özellikle yeşil kart sahibinin eşi ve 21 yaşından küçük bekar çocukları da yeşil kart avantajlarından yararlanabilmektedir.

Yeşil kart alabilmek için yatırım yapmak, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan akrabaları olmak ve bir Amerikan vatandaşı ile evli olmak gerekir. Ek olarak, yeşil kartlar iş, sığınma ve mülteciler yoluyla alınabilir. Ayrıca özel göçmenlik yolu ile de yeşil kart alınabilir. Ayrıca her yıl yeşil kart çekilişi yapılmaktadır. Bu çekilişe katıldıktan sonra şartları sağlayan şanslı kişiler yeşil kart sahibi olabiliyor.

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle başvuru şartlarını sağlamanız ve başvuru yapmanız gerekmektedir. Green card çekilişine site üzerinden ücretsiz olarak başvurabilirsiniz. Bu nedenle, dvprogram.state.gov adresindeki resmi web sitesinde yeşil kart başvurusunda bulunmak için resmi bir kuruma gerek yoktur.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekmektedir. Ayrıca yeşil kart başvurusunda bulunan kişinin bilgileri doğru bir şekilde girmesi gerekmektedir. Bundan sonra başvurunun sonucunun olumlu olması bekleniyor. Web sitesi üzerinden yapılan başvuruda istenen fotoğrafın verilen ölçülere tam uyumlu olması gerekmektedir. Başvuru formu doldurulduktan sonra onay numarası saklanmalıdır. Bu numaraya tekrar başvurma şansınız yok.

Green card çekilişine katılmak için kaç yaşında olmam gerekiyor?

Green card çekilişine katılmak için yaş sınırı yoktur. En azından lise mezunu olmak ve yurt dışına velisiz gidebilmek yeterlidir. 18 yaşında olmasına rağmen 17 yaşında bir lise mezunu yeşil kartla Amerika’ya gidebilir. Orada eğitimine veya işine devam edebilir.

Başvuru için hangi belgeler gerekli?

Yeşil kart başvuru formunu kişisel bilgilerinizle doldurduktan sonra ihtiyacınız olan tek şey biyometrik fotoğraftır. Bunun dışında herhangi bir ek belge istenmemektedir. Kimlik numarası, pasaport numarası, sağlık raporu vb. Bu belgeler başvuru için gerekli değildir. Bu tür belgeler talep eden bazı şirketler olabilir. onlardan uzak dur.

Kazandıktan sonra Amerika’ya nereye gideceğim?

Yeşil kart sahipleri Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herhangi bir eyalette yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Gitmek istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz. Ardından ülke içinde özgürce seyahat edebilirsiniz.

ABD’deki işim ne olacak? Bana iş verecekler mi?

Yeşil kart aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir mesleki kısıtlama yoktur. Devlet daireleri dahil her yerde çalışabilirsiniz. Maaş kazanmak için kendi işinizi kurabilir veya özel sektörde iş bulabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her şehirde yaygın olarak bulunan resmi göçmenlik bürolarından ve iş bulma kurumlarından destek alabilirsiniz. Devlet sana iş vermez. Ancak iş bulmada yardımcı olur.

Green Card ile ABD’ye yerleştikten sonra Türk vatandaşlığım iptal olur mu?

Yeşil kart alanlar Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama hakkına sahiptir. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız iptal edilmeyecektir. Amerika Birleşik Devletleri’nde tam vatandaşlık alabilmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde en az 5 yıl yeşil kartla yaşamış olmanız gerekir. Bu sürecin sonunda ABD vatandaşı olabilirsiniz. Türk vatandaşlığınız ABD vatandaşı olmadan önce ve sonra hiçbir aşamada iptal edilmeyecek, çifte vatandaş olacaksınız.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe