En Çok Ziyaret Edilen 3 ABD Eyaleti
En Çok Ziyaret Edilen 3 ABD Eyaleti
//

En Çok Ziyaret Edilen 3 ABD Eyaleti

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri, 2018’de yaklaşık 80 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırladı ve New York eyaleti en iyi destinasyon oldu. New York, eyaletteki en popüler yer olsa da, ziyaret edilecek diğer favori yerler arasında Niagara Şelaleleri ve Adirondack ve Catskill sıradağlarındaki manzaralı yan yollar bulunur. ABD’yi kimler ziyaret ediyor ve başka nereye gidiyorlar?

Sunshine State olarak da bilinen Florida, uluslararası gezginler için en popüler ikinci eyalet olarak yer alıyor. Miami Beach, Everglades Ulusal Parkı ve Disney World, uluslararası ziyaretçileri eyalete çeken birçok cazibe merkezinden sadece birkaçıdır. Florida’nın plajları, su sporları, bisiklete binme ve yürüyüş, yıl boyunca popüler turist aktiviteleridir.

Hollywood, California heyecan verici bir yer olmaya devam ederken, Los Angeles ve San Francisco’ya gelen turistler yakındaki dağlara, plajlara ve çöllere kolayca ulaşabilir. California, ABD’deki diğer tüm eyaletlerden daha fazla milli parka ev sahipliği yapıyor Amerika Birleşik Devletleri, 2018’de 215 milyar dolar harcayan uluslararası ziyaretçilerle açık ara en büyük seyahat doları alıcısı. Bu, o yıl dünyanın toplam seyahat harcamalarının yüzde 15’i. ABD Seyahat Birliği raporuna göre, 2018’de ABD’ye gelen uluslararası ziyaretçilerin yarısı komşu Meksika ve Kanada’dan geldi. Kalan yarısında İngiltere’den gelen yolcular başı çekerken, onu Japonya, Çin, Güney Kore, Brezilya ve Almanya’dan gelen ziyaretçiler izledi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe