Başkan Joe Biden ayrımcı göçmen yasaklarına son verdi!
Başkan Joe Biden ayrımcı göçmen yasaklarına son verdi!
/

Başkan Joe Biden ayrımcı göçmen yasaklarına son verdi!

1 min read

Başkan Biden, 20 Ocak’ta onları “tamamen yanlış” olarak nitelendirerek , birçok Müslüman ve Afrika ülkesinden bireylere vize verilmesine ilişkin kısıtlamaları sona erdirdi. Biden’ın ayrımcı yasakları sona erdirmeye ilişkin yeni ilanına göre, 6 Mart 2017 tarihli 13780 sayılı Yürütme Kararı ve 9645, 9723 ve 9983 sayılı bildiriler iptal edildi ve artık yürürlükte değil.

İptal edilen tedbirler kapsamında, Burma, Eritre, İran, Kırgızistan, Libya, Nijerya, Kuzey Kore, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Venezuela ve Yemen’den bazı başvuru sahipleri göçmen vizesi için uygun değildi. ABD Dışişleri Bakanı, tüm elçiliklere ve konsolosluklara, iptal edilen bildiriler kapsamında kısıtlamalara tabi olan kişiler için vize başvurularını işleme koymaları talimatını verdi. Bu vize başvuruları, COVID-19 ile ilgili mevcut vize işleme prosedürlerine uygun olarak işlenecektir.

Yeni bildiriye uygun olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı da önümüzdeki 45 gün içinde göçmen vize başvuruları 9645 veya 9983 bildirileri tarafından reddedilen veya kısıtlanan kişilerin başvurularının yeniden değerlendirilmesini sağlamak için bir teklif geliştirecek. Biden bildirisi, “Vize başvuru sahipleri Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş talebinde bulunduğunda, titiz, bireyselleştirilmiş bir güvenlik inceleme sistemi uygulayacağız” diye devam etti. Ancak ABD’ye girişte ayrımcı yasaklarla değerlerimize sırtımızı dönmeyeceğiz” dedi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe