Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği Servis Aracına Saldırı Gerçekleşti
Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği Servis Aracına Saldırı Gerçekleşti
/

Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiliği Servis Aracına Saldırı Gerçekleşti

2 mins read

Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiliği‘ne ait servis aracına gece yarısı saldırı gerçekleştiği öğrenildi. Saldırıya ilişkin ilk bilgiler Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sitesinden duyuruldu. Dışişleri Bakanlığı yaşanan olayı şu şekilde duyurdu:

“10-11 Ekim gecesi, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Washington Büyükelçiliği’nin servis aracına ateş açıldı. Diplomatik temsilcimiz olayla ilgili olarak derhal ilgili ABD kurumlarına bilgi vermiş ve kamera görüntülerini karşı tarafa sunmuştur. 12 Ekim’de Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkemizdeki maslahatgüzarları Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış, olayla ilgili ciddi endişelerimizi ve memnuniyetsizliğimizi ifade etmiş ve Azerbaycan’ın diplomatik misyonunun güvenliğinin sağlanması talebi iletilmiştir. karşı tarafın dikkatine.

Son zamanlarda, Washington, Paris, Beyrut ve diğer şehirlerdeki büyükelçiliklerimize yönelik saldırılar ve vandalizm eylemleri de dahil olmak üzere, yabancı ülkelerdeki Ermeni topluluklarının radikal üyeleri tarafından Azerbaycan’ın diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırıların sistematik doğası ciddi endişe kaynağıdır. Yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarımızın güvenliğinin sağlanması, uluslararası sözleşme uyarınca ev sahibi ülkenin bir yükümlülüğüdür. Bu bağlamda, her olayla ilgili uygun bir soruşturma yürütülmesi ve büyükelçiliklerimizin ve diplomatlarımızın güvenliğinin uygun düzeyde sağlanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Ermenistan’ın 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Azerbaycan’a yönelik toprak iddialarını gerçekleştirmek için terörizmi bir devlet politikası aracı haline getirdiğini ve Azerbaycan topraklarını işgal etme sürecinde terör araçlarını farklı alanlarda yaygın olarak kullandığını hatırlatırız. Ülkemizin bazı bölgelerinde, Bakü şehrinde işlenen terör eylemlerinin yanı sıra. Bilindiği üzere dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan 24 Türk diplomat Ermeni terörünün kurbanı oldu.

Ne son günlerde meydana gelen saldırıların ne de 2020 yılında Avrupa başkentlerinde ve Los Angeles şehrinde Azerbaycan diplomatik misyonlarına ve Azerbaycan toplumunun üyelerine karşı açılan ceza davalarının olmadığını üzülerek not ediyoruz. adalete teslim edilmiştir. Radikal Ermeni grupları yeni provokasyonlara başvurmaya cesaretlendiren de bu cezasızlıktır.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yabancı ülkelerdeki radikal güçlerin Azerbaycan diplomatik misyonlarına, diplomatlarına ve onların mallarına yönelik nefrete dayalı suç eylemlerini şiddetle kınıyor ve bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların ilgili ülkelerdeki bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların görevlendirilmesini talep ediyor. görevlerine tam sorumlulukla yaklaşırlar.

Yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarımıza yönelik saldırılarla ilgili soruşturma tedbirleri Dışişleri Bakanlığı’nın kontrolünde tutulacaktır.”

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe