ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'den Rusya, Ukrayna ve Türkiye Açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'den Rusya, Ukrayna ve Türkiye Açıklaması
/

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’den Rusya, Ukrayna ve Türkiye Açıklaması

1 min read

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’ın bugün basına yaptığı konuşmada Rusya ve Ukrayna gerilimi özelinde bir NATO müttefiki olan Türkiye’ye ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu ve Türkiye ile beraber Rusya ve Ukrayna krizinde temaslarda bulunduklarını ifade etti.

SORU: Conor’un sorusu bana Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Ukrayna’ya gideceğini hatırlattı. Bunu faydalı buluyor musunuz? Bir çok Avrupalı ​​liderle Ukrayna konusunda görüştüğünüzü anlıyorum ama bu krize aracılık etmeyi teklif eden Türkiye ile aynı yoğunlukta bir trafik yok. Rusya ile karmaşık bir ilişkileri var ama aynı zamanda Ukrayna’ya insansız hava araçları satıyorlar. Bu geziyi faydalı buluyor musunuz ve nasıl bir rol oynamalılar? Onlar bir NATO Müttefiki ama ABD ile de karmaşık bir ilişkileri var.

MR PRICE: Türkiye önemli bir NATO Müttefikidir. Bu gezinin amaçlarını konuşmayı Türk müttefiklerimize bırakacağım.

SORU: Geziyi yararlı buluyor musunuz?

BAY PRICE: Bir NATO Müttefikinin veya dünyanın herhangi bir ülkesinin Ukrayna ile dayanışmalarını gösterme çabalarını kesinlikle destekliyoruz.

SORU: Ukrayna konusunda Türklerle daha fazla iletişim kurmamanızın sebebi nedir?

BAY PRICE: Türkiye, değerli bir NATO Müttefikidir; Türkiye, NATO İttifakının bir üyesidir; Türkiye bu konuda NATO’dan gelen çok güçlü açıklamalara adımını atmıştır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe