Peeling nedir? Peeling ne işe yarar? Peeling nasıl yapılır?

1 min read

Peelingler, cildin en üst tabakasında bulunan, ölü hücrelerden oluşan tabakayı uzaklaştıran, cildi arındıran kozmetik ürünlerdir.

Cildimizin en üst tabakası ölü hücrelerle kaplıdır. Bu hücreler 25 yaşına kadar ciltten kolay bir şekilde atılabilirken sonraki yaşlarda hücrelerin işlevi yavaşlar ve ciltten atılması zorlaşır. Zamanla ciltte biriken ölü hücreler kir ve yağ ile birleşerek cilt yüzeyinde cildin nefes almasını engelleyen ve cilde zarar veren tabakalar oluşur. Ciltte siyah noktalar ve sivilceler artar. Peeling yöntemi ise bu tabakayı ciltten uzaklaştırır ve cildin daha temiz, parlak görünmesini sağlar.

Peeling uygulamasını keseleme yöntemine benzetebiliriz. Peeling de tıpkı keseleme uygulaması gibi ölü deriyi uzaklaştırır, deri altındaki sinirleri uyararak kan dolaşımını hızlandırır ve cildin daha temiz görünmesini sağlar.

Peeling çeşitleri:

Peelingler su içermeyen ve su içeren ürünler şeklinde iki grupta incelenir. Su içermeyen ürünler genellikle vücut, el ve ayaklar için uygulanmaktadır. Su içeren ürünler ise çamur, jel ve krem benzeri ürünlerdir. Suda çözünmezler. Su içeren peelingler genellikle yüz bölgesinde kullanılırlar.

Krem Peelingler:

Krem peelinglerin yapısında granüller bulunur ve bu sayede ölü hücreleri daha iyi çıkarırlar. Krem peelingler akneli ve hassas ciltlere uygulanmamalıdırlar. Çünkü granüller aknelerin içerisinde bakteri yayılmasına neden olabilir ve hassas ciltlerin hassasiyetini artırabilir.

Uygulanışı:

Peelingler muhakkak temizlenmiş cilde uygulanmalılar. Elimize yeterli miktarda peeling kremi alalım ve elimize yedirelim. ardından kas yönünde dairesel hareketler ile yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak dağıtalım. Masaj esnasında eller zaman zaman suya batırılarak kremin kayganlaşması sağlanabilir. En sonunda ise ıslak sünger veya pamuk yardımıyla peelingi ciltten uzaklaştıralım.

Göz çevresine kesinlikle peeling uygulanmamalıdır ve işlem sonunde peeling iyice temizlenmelidir.

Enzim Peelingler

Enzim peelingler, problemli ve hassas cilt tipleri için uygundur. Her cilt tipinde kullanılabilir.

Uygulanışı:

Bir maske kabına konarak ılık su ile karıştırılır. Yüz, boyun bölgesine fırça ile uygulanır. Buhar veya nemli sıcak kompres eşliğinde 10 15 dk beklenir. İşlem sonunda cilt temizlenir. Göz çevresi ve dudak bölgesine uygulanmamalıdır.

Gomaj Peeling

Ciltten ovalama yoluyla çıkarılan peelinglerdir. Çok hassas ve akneli cilt dışında cilt tipleri için uygundur.

Uygulanışı:

Cilt temizlendikten sonra ince bir tabaka halinde sürülür ve kuruması için beklenir. Kuruduktan sonra ovalanarak çıkarılır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe