Serum ampül ve kapsüller cilde nasıl uygulanır?

2 mins read

Serum, ampül ve kapsuller farklı aktif içeriklerin cilt tarafından emiliminin en yüksek düzeyde gerçekleştirilmesi için hazırlanmış çoğunlukla sıvı kıvamda ya da hafif yağ kıvamında konsantre şeklinde hazırlanmış ürünlerdir. Bu ürünlerin kullanım amaçları ve kullanım şekilleri aynıdır. Farklılıkları ise hazırlandıkları serum, ampul ya da kapsül formundan kaynaklanır. Aşağıdaki resimlerde serum, ampul ve kapsül formları gösterilmiştir.

Serum, ampul ve kapsüller nemsizlik, yağlılık, yorgunluk, beslenme, kırışıklık vb. durumlarda ortaya çıkan cilt gereksinimlerini çok kısa sürede destekleyip giderir. Yapılarındaki aktif içerik, bu saydığımız sorunlara göre değişiklik gösterir ve ürün seçimi cildin ihtiyacı doğrultusunda yapılır. İnceltilmiş sıvı yapılarından dolayı da ciltten çok hızlı biçimde emilir ve etkilerini çok kısa sürede gösterir.

Kozmetik firmalarının ürün yelpazelerinde yer alan çok çeşitli ve farklı içeriklerde serum, ampul ve kapsüller bulunmaktadır. Bunların en çok bilinen ve karşılaşılan türleri şu şekilde sıralanabilir:

Kolajen, lipozom, enzim Q10 gibi aktifler içerenler
Cilde nem desteği sağlayanlar
Cildin yağ dengesini ayarlayanlar
Vitamin içerenler
Yosun özleri içerenler
Cilt hassasiyetini giderenler
Ciltte ani canlanmayı ve yenilenmeyi sağlayanlar
Cilt elastikiyetini ve sıkılığını sağlayanlar
Cilt kırışıklıklarını onaranlar

Bu saydığımız ürün içeriklerinden cildin ihtiyacına en uygun olanlar seçilerek kullanılır. Kullanımda dikkat edilecek bir husus vardır ki o da ürünlerin açılır açılmaz cilde hemen uygulanmasıdır. Çünkü yapılarında bulunan aktif maddeler hava ile temas ettiği andan itibaren etkisini yitirmeye başlar. Kullanım sıklığı ise yine ürün içeriklerine ve üretici firmanın önerilerine göre değişiklik gösterir. Her gün, haftada 1–2 kez ya da ayda 1 kez kullanılabilir

Nasıl uygulanır?

Serumlar

Serumlar, genellikle pompalı ya da damlalıklı ambalajlarla kullanıma sunulmuşlardır. Bu ambalaj, ürünün yeteri miktarda alınmasını kolaylaştırır. Şişe hava almadığı için ürün özelliğini bozmadan uzun süre kullanılabilir. Pompalı şişeden ya da damlalık yardımıyla ele alınan yeterli miktardaki serum hafif tampon hareketleriyle cilde yedirilir. Damlalık kullanıldığında ürün doğrudan cilt üzerine de damlatılabilir.

Ampüller

İnce bir cam şişe şeklinde hazırlanmış olan ampuller, şişenin boğum yerinden kırılarak kullanılır. Cam kesiklerini engellemek için ampul, havlu ya da bezle tutularak kırma işlemi yapılır. Cam kırıklarının ürünün içine germesi engellenmelidir. Aksi takdirde ciltte kesikler oluşturulabilir. Ampuller genellikle her biri bir seferde yüz ve dekolteye uygulanacak miktarda hazırlanmıştır. Ampul kırıldığı anda hemen uygulanmalıdır. Aşamalı uygulanması gereken ampuller söz konusu ise ürün aktivitesinin kaybolmaması için içerik bir enjektöre çekilir. Kırılan ampuller saklanmamalı hemen kullanılmalıdır. Uygulama tekniği serumlarla aynıdır.

Kapsüller

Kapsüller ise aktif içeriğin az miktarlarda ambalajlandığı ürünlerdir. Minik kapsüller de bir kavanoza konularak kullanıma sunulmuştur. Her bir kapsül incelen bölümden başı koparılarak açılır ve tek seferde kullanılıp bitirilir. Açılan kapsüller sonra kullanılmak üzere saklanmamalıdır. Uygulama tekniği serum ve ampullerle aynıdır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe