Göz çevresi bakım ürünleri nelerdir? Göz çevresi bakımı nasıl yapılır?

4 mins read

Göz çevresi, cildimizin en ince ve hassas bölgesidir. Bu bölgeye uygulanacak işlemler ve kullanılacak malzemeler hususunda özen gösterilmesi gerekmektedir.

Göz çevresindeki deri, ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Ayrıca günlük hayatta gözlerimizi kullanarak çok fazla mimik de yapmaktayız. Bu etkenler ise bu bölgenin çabuk kırışmasına, kaz ayağı denilen yatay çizgilerin oluşmasına neden olur. Oluşan çizgiler, ilerleyen yaşla birlikte daha da belirir ve derinleşir. Göz çevresinde meydana gelen yaşlanma belirtileri yalnızca çizgi ve kırışıklıklar değildir. Göz çevresindeki ve göz kapaklarındaki derinin elastikiyetini yitirerek sarkması, göz altlarında torbalanmalar ve morluk gibi renk değişikliklerinin oluşması da gözlemlenebilir.

Göz ürünleri, göz çevresinin nemlenmesini ve bakımını sağlayarak buraya vitamin ve mineral desteği verir. Böylelikle oluşan kırışıklıkların, sarkmaların onarımına yardımcı olur. Ancak bu konuda önemli bir nokta, tıpkı gece kremlerinde olduğu gibi göz kremlerinde de uygun yaşta kullanıma başlanmasıdır. Gece kremleri gibi göz kremlerinin de göz çevresinde problem olsun olmasın ortalama olarak 25 yaşından itibaren kullanılması önerilmektedir. Önerilen dönemlerde başlanan ürün kullanımı, ciltteki yaşlanmanın geciktirilmesini sağlar. Kırışıklık ve sarkma oluştuktan sonra ürün kullanımına başlanması bu oluşumları tam anlamıyla geri çeviremez ya da düzeltemez. Sadece yenilerinin oluşumunu engeller ya da geciktirir.

Göz ürünlerinin göz çevresindeki etkileri şu şekilde sıralanabilir:

Göz çevresine nem desteği sağlar.
Göz çevresindeki derinin kırışmasını engeller ya da geciktirir.
Göz kapağındaki sarkmaları engeller ya da geciktirir.
Göz çevresindeki renk değişikliklerini giderir.
Göz çevresinin beslenmesini sağlar.
Göz çevresindeki derinin yenilenmesini hızlandırır.

Göz Çevresi Kremleri

Göz çevresini serbest radikallerin etkisine ve ışığa bağlı yaşlanmaya karşı koruyan, yoğun bir krem formunda hazırlanmış ürünlerdir. İnce kırışıklık ve çizgilerin giderilmesini, göz çevresinin yumuşatılmasını, canlanmasını, yenilenmesini ve dinlenmesini sağlar. Yoğun yapısına karşın deri tarafından kolayca emilecek içeriğe sahiptir.

Kimler göz çevresi kremi kullanmalı?

Kremler daha yaşlı ya da göz çevresindeki deformasyonun fazla olduğu kişilere önerilen ürünlerdir. 25 yaşında göz ürünü kullanmaya başlamış bir kişinin 40’lı yaşlara geldiğinde krem şeklinde olanlara geçmesi önerilir.

Uygulama Yöntemi

Göz kremleri sabah ve akşam cilt temizliğinden sonra uygulanır. Yüzük parmağına alınan mercimek büyüklüğündeki göz kreminin birazı diğer yüzük parmağına paylaştırılır. Gözün dış kısmından başlayarak gözaltına doğru hafif vuruşlarla dairesel ve 8 çizerek uygulanan hareketlerle yedirilir.

Göz Çevresi Jelleri

Yoğun nemlendirme etkisi olan hafif bir jel kıvamında olan ürünlerdir. Bu kıvam sayesinde yapısında bulunan vitaminler ve aktif maddeler deri altına kolaylıkla nüfuz eder. Göz çevresini serinleten, rahatlatan, yumuşatan, ince kırışıklıkları gideren, erken yaşlanmayı engelleyen özelliktedir. Göz jellerinin daha çok genç ya da ya da deformasyonun az olduğu ciltlerde kullanılması önerilir. İlk kez göz ürünü kullanılacaksa göz jellerinden başlanması uygundur. Uygulanışı göz kremleriyle aynıdır. Maske olarak kullanılma özellikleri yoktur.

Göz Çevresi Ampulleri

Konsantre şeklinde hazırlanmış, yoğun aktif maddeler içeren ampullerdir. Serinletici etkiyle göz çevresine yoğun bakım sağlar. Göz çevresindeki çizgileri giderici, kırışıklıkları azaltıcı, morlukları hafifletici ve görünümünü gençleştirici özellikleri vardır.

Uygulama Yöntemi

Cilt temizlendikten sonra sabah ve akşam her göze birer damla uygulanır. Ele damlatılan bir damla konsantre karışım parmak uçlarıyla ve yumuşak masaj hareketleriyle
gözün dış kısmından başlayarak göz kapağına ve gözaltına yedirilir. Özellikle lens kullanan kişilerin rahatlıkla uygulayabileceği ürünlerdir.

Göz Çevresi Pedleri

Göz çevresine yoğun nem desteği sağlayan tek kullanımlık pedlerdir. Maske amaçlı kullanımları da söz konusudur. Göz çevresinde uygulandıktan sonra gözle görülür bir
gençleşme ve tazelenme sağlarlar. İnce kırışıklıkları, çizgileri ve koyulaşmaları hafifletir. Kan dolaşımını hızlandırıcı özellikleri vardır. Bu sayede cildin canlanmasını ve beslenmesini sağlarlar. Özellikle özel bir güne hazırlanırken ani bir canlanma ve yenilenme isteniyorsa göz pedleri kullanılması uygundur.

Uygulama Yöntemi

Cilt temizlendikten sonra göz çevresinin tamamen kuruması beklenir. Ürün paketinden çıkarılır. Şeffaf ambalaj üzerine yapıştırılmış pedlerin parlak kısmı göz çevresine yapıştırılır. 10-15 dakika beklenir. Bekleme süresi sonunda pedler hafif bir hareketle çıkarılır ve bir daha kullanılmaz. Uygulama sonrası krem, jel ya da ampul şeklindeki göz ürünü uygulanabilir.

Göz Çevresi Maskeleri

Göz çevresi maskeleri, göz çevresinin kısa bir sürede canlanmasını ve iyi görünmesini sağlayan bakım kozmetikleridir. Özel bir gün için hazırlanırken, gözlerin çok yorgun olduğu durumlarda kısa sürede hızlı bir etki sağlanmak istendiğinde tercih edilir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe