2022 Work and Travel Ne Zaman? 2022 Work and Travel İptal Mi Oldu?
2022 Work and Travel Ne Zaman? 2022 Work and Travel İptal Mi Oldu?
/

2022 Work and Travel Ne Zaman? 2022 Work and Travel İptal Mi Oldu?

2 mins read

Küresel Covid-19 salgını, birçok ülkede günlük konsolosluk operasyonlarında çeşitli aksamalara neden oldu. Amerika. Çeşitli konsolosluklara ve büyükelçiliklere uygulanabilecek belirli vize kategorilerine kısıtlamalar getirirken bazı vizeleri askıya aldı.

Bu kısıtlamalardan etkilenen vize türlerinden biri de Kültürel Değişim Vizesi olarak bilinen j1 vizesidir. J1 vizesi farklı türdeki değişim programları için gerekli olan bir vize olmakla birlikte aynı zamanda yaz çalışma ve seyahat programlarına katılıma da izin veren bir vizedir. J1 vize kısıtlamaları, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden üniversite öğrencilerini ABD’de bir araya getiren ve 2021 yazında üniversite öğrencileri arasında oldukça popüler olan yaz çalışma ve seyahat programının askıya alınmasına neden oldu.

Pandemi süreci önceki yıllara göre etkisini yitirdiği, ancak farklı varyantlarda devam edeceği için 2022 yazında iş ve seyahat planlarının yeniden askıya alınıp alınmayacağı belli değil. 2022 yazı için çalışma ve seyahat planlarına katılıma izin verecek olan J1 vizesinin son durumuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili net bir açıklama yapılmamış olmasının, koronavirüsün bugüne kadarki en bulaşıcı varyantı olarak kabul edilen omikron varyantı ile ilgili olduğu düşünülüyor.

Omicron varyantının küresel olarak yayılma hızı artarken, varyantın gidişatını ve sonucunu gözlemlemek için seyahat ve vize başvurularında hareketliliği artıran iş ve seyahat gibi projelerin bir süreliğine askıya alınması gerekmektedir. tedbir çerçevesinde alınması gereken bir adım. 2022 yaz iş ve seyahat planları ile ilgili resmi bir açıklama gelirse bu duyuruyu takipçilerimiz ve okuyucularımızla paylaşacağız.

Summer Work and Travel programı nedir?

Summer Work & Travel programı, yabancı üniversite öğrencilerinin yaz boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamasına ve çalışmasına olanak tanır; Amerikan halkını ve yaşam biçimini deneyimleme fırsatı sunan bir program. 18 ila 24 yaş arası üniversite öğrencilerine yönelik bir çalışma ve seyahat programı aracılığıyla 15 Mayıs ile 1 Ekim arasında dört aya kadar çalışın. Bu sürenin sonunda, genellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat hakkının tanındığı 30 günlük ek bir süre vardır. Programa katılmak isteyen adayların genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.50 olması ve programa katılım için İngilizce yeterlik şartı aranır. Pandemi nedeniyle ara verilen yaz çalışma ve seyahat programları dünyanın farklı ülkelerinden binlerce öğrencinin hayatına renk kattı.

Salgın sırasında kısıtlamalar ortaya çıkmadan önce, ABD’nin dünyadaki tüm gençlere yönelik iş ve seyahat değişim programı, her yıl yaklaşık 150.000 öğrencinin hayallerini gerçekleştiriyordu.
1960’lardan bu yana düzenlenen programa her yıl Türkiye’den yaklaşık 6.000 öğrenci katılıyor. İş ve seyahat değişim programı sayesinde bu öğrenciler ABD’de 4 aya kadar çalışabilir ve eğitimlerinin sonunda 1 ay ABD’ye seyahat edebilirler.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe