Amerika'ya Nasıl Gidilir? Amerika'ya Gitmek İçin Neler Yapılmalı? ABD'ye Kimler Gidebilir?
Amerika'ya Nasıl Gidilir? Amerika'ya Gitmek İçin Neler Yapılmalı? ABD'ye Kimler Gidebilir?
//

Amerika’ya Nasıl Gidilir? Amerika’ya Gitmek İçin Neler Yapılmalı? ABD’ye Kimler Gidebilir?

2 mins read

Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek için öncelikle seyahat amacınıza uygun bir ABD vizesine sahip olmanız gerekir. Ailenizi veya akrabalarınızı kısa süreli ziyaret için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyorsanız, turist vizesi gereklidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir dil okulunda okumak veya Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir eğitim seviyesinde okumak için öğrenci vizesine ihtiyacınız var. Amerika Birleşik Devletleri’ne iş için seyahat ediyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma izni sağlayan geçici bir çalışma vizesine başvurmanız gerekecektir.

Turist vizesi, öğrenci vizesi ve geçici çalışma vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne geçici olarak seyahat edebilir ve burada kalabilirsiniz. Turist vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde 3-6 ay kalmanıza izin verir. Öğrenci vizesinin geçerliliği eğitim programının süresine bağlıdır. Bu vizelere ek olarak ABD çalışma vizeleri 3 yıla kadar verilebilmekte ve bazı vize kategorilerinde bu süre 3 yıl daha uzatılabilmektedir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde geçici ve sınırlı süreli ikamete izin veren bu vizelere ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde uzun süreli ve daimi ikametgah ile yaşamak, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak veya meşgul olmak isteyenler için geçerli olan vizeler de bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ticari faaliyetlerde. Bu E vizeleri, düşük vize ret oranları ve sundukları fırsatlar açısından en avantajlı olanlardır. Bu vizelerden E2 yatırımcı vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde uzun süreli ikamete izin veren ve gerekli yatırım tutarı açısından alınması en kolay vize türüdür.

Amerika’de yatırım yapılarak alınan E2 vizesi 5 sene olarak verilmekte, 5 sene bitiminde süresiz defa 5’er sene uzatma imkanı vermektedir. E2 yatırımcı vizesine emek harcama izni elde eden bu vizenin avantajlarından bir öteki de vize sahibinin eşinin de bu vizeyle süresiz saat çalışabilmesidir. Başvuru sahibinin 21 yaş altındaki evlatlarının Amerika’de ücretsiz bir şekilde yaşamasına da olanak veren E2 yatırımcı vizesi Amerika’de aile bireyleriyle yeni bir yaşam oluşturmak isteyenlerin beklentilerini karşılar niteliktedir. E2 vizesi için belirlenmiş bir en az yatırım ücreti olmasa da ruhsal alt limit yatırım için 100 bin dolar civarındadır. E2 yatırımcı vizesiyle benzer özellikler yayınlayan başka bir vize türü EB 5 vizesidir. EB 5 vizesi E2 vizesinin sunmuş olduğu bütün avantajları kapsamakla birlikte kişiye ve ferdin aile bireylerine sürekli celse izni ve Amerika vatandaşlığı hakkı sunmaktadır.

EB 5 vizesinde yatırım miktarı 1 milyon dolar ve üstünde olmalıdır. Ancak son meydana getirilen yasal düzenlemeye nazaran yatırımda öncelikli olan muayyen yerlere yapılacak yatırımlar için en az yatırım miktarı 500 bin Amerikan dolarıdır. Bu vizelerin Amerika’da uzun soluklu yaşama, sürekli ikamet etme ve Amerikan vatandaşlığı kazandırma özelliklerinin yanı sıra sunmuş olduğu en mühim avantaj Amerika’da tecim yapabilmek ve doğru işe yatırım yapıldığında hasılat elde etme fırsatı sunmasıdır. E vizelerinde yatırım ücreti Amerikan Devleti’ne bir bağışlama olarak verilmez, aksine yatırım yapılacak işin yatırımcıya sağlayacağı kar, bu işin mahalli ekonomiye kazandıracağı katkılar değerlendirme aşamasında dikkate alınır. Sonuç olarak E2 ve EB 5 vizeleri Amerika’da ailesiyle yeni bir yaşam oluşturmak, ticari gelir elde etmek isteyen kişilerin tercih edebilecekleri prestijli vizeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe