Rus Zulmü Gün Yüzüne Çıktı: 400'den Fazla Ceset Olan Toplu Mezar Bulundu!
Rus Zulmü Gün Yüzüne Çıktı: 400'den Fazla Ceset Olan Toplu Mezar Bulundu!
/

Rus Zulmü Gün Yüzüne Çıktı: 400’den Fazla Ceset Olan Toplu Mezar Bulundu!

1 min read

Ukrayna, bu hafta Ruslardan kurtarılan İzium kentinde 440 kişinin gömüldüğü bir toplu mezar buldu. Şimdiye dek bir cesette işkence izlerine rastlandı, iki ceset elleri bağlanmış halde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rus ordusundan geri alınan İzyum kentinde toplu mezarların bulunduğunu açıklayarak, “İzyum’un toplu mezarlarında 400’den fazla ceset bulunduğunu” sözlerine ekledi.

Toplu Mezar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky dün İzyum kentinin Rus birliklerinden geri alınmasının ardından toplu mezar bulunduğunu ve ayrıntıların araştırıldığını duyurdu. Birleşmiş Milletler (BM) gözlemci heyetinin de aralarında bulunduğu Ukraynalı uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından İzyum’da yapılan araştırmada, ormanlık alanda çok sayıda kişinin cesedi bulundu.

TOPLU MEZAR

Zelensky, sosyal medya hesabından toplu mezar fotoğraflarını paylaşarak yaptığı açıklamada, “İzyum’daki toplu mezarlarda 400’den fazla ceset bulundu. İşkence izleri taşıyan çocuklar, füze saldırılarının kurbanları ve Ukraynalılar” dedi. Rusya ölüm ve acıdan başka bir şey bırakmadı. Katiller “ve tüm insanlıktan yoksun işkenceciler. Kaçmıyorsun, saklanmıyorsun. İntikamımız gerçekten korkunç olacak. “

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe