/

Voleybol Şampiyonlar Ligi Fikstür

5 mins read

Voleybol Şampiyonlar Ligi Fikstür takımların maç bilgilerini içermektedir. Grup ve Play-off maçlarında karşı karşıya gelecek takımları ve maç saatlerini göstermektedir.

Fikstür voleybol, basketbol, futbol liglerinde belirli tarihlerde oynanacak maçların zamanını gösteren çizelge olarak tanımlanabilir. Voleybol liglerindeki takımların yer aldığı tablodur. Çizelgede gruplarda eşleşen takımların bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Tablodaki bilgiler, ligin başından sonuna kadar aynı kalır. Gün, saat, mücadelenin sırası asla değişmemektedir. Olağan üstü durumlar dışında çizelgenin değiştiği görülmez. Lig, fikstürde belirtilen ilk maçla başlayıp son maç ila biter.

Voleybol Şampiyonlar Ligi Grup Fikstür

Avrupa’ nın en saygın voleybol turnuvası Voleybol Şampiyonlar Ligi’ dir. Her sene 12 erkek ila 12 kadın şeklinde 24 takım katılmaktadır. Kazanan takımlar, Avrupa Kupası’na katılabilmektedir. Vakıfbank, Ziraatbank, Fenerbahçe Parolapara, Halkbank, Eczacıbaşı Dynavit, Arkas Spor, Fenerbahçe Opet takımlarımız ülkemizi Avrupa’ da temsil edecektir.

Voleybol son dakika spor haberleri üzerinden takımların puanları takip edilebilir. 10 Ocak’ da Ziraat Bankası- Roeselare karşılaşması sonuçlanmıştır. Maçın kazananı Ziraatbankası oldu. A Grubunda oynayan takımımız Finale gitmeye hak kazandı. Kedzierzyn- Kozle, Roeselare, Olympiakos takımlarıyla yapılan maçlarda 13 puan toplamıştır. Oynadığı 5 maçın tamamını galibiyetle taçlandırdı.

Şampiyonlar Ligi’nde Halkbank, 10 Ocak 2023 tarihinde Gas Sales Daiko Piacenza takımıyla oynadı. Karşılaşmanın galibi, 3 seti alan Piacenza olmuştur. CL maçlarının 2′ sini de kaybetmiştir. Takımın kadrosunda Coskun S., Eksi A, Abdel Aziz N., Done V., Ivgen D., Matic M. gibi isimler takımın kadrosundadır.

Halkbank, yaşadığı bu mağlubiyetle C Grubunda ikinci sıraya gerilemiştir. Oynadığı beş maçtan üçünü kazanan takım toplamda 8 puan aldı. Bu puanla finale yükselen takım, Playofflar: 1/8 Finaller oynayacak. Halkbank grubundaki son maçı ise Bengica ila oynayacak. 

10 Ocak tarihinde oynanan Avrupa: Kadınlar Şampiyonlar Ligi- 5. Maç Gününde Eczacıbaşı K- Vasas K maçı oynanacaktır. B Grubunda yer alan takım, 9 puanla ikinci olarak finale yükselmiştir. Bu karşılaşma takımın son maçı gruptan çıkacağı son müsabakadır.

Fikstürde sıradaki maç, Fenerbahçe- Calcit Kamnik K arasındadır ve 11 Ocak tarihinde oynanacak. 16 Ocak’ ta Eczacıbaşı K- Scandicci K, Fenerbahçe K- Budawlani Lodz K, Vero Volley K- Vakıfbank karşılaşmaları vardır.

2024 Voleybol Şampiyonlar Ligi En İyi Takımı

Voleybol Şampiyonlar Ligi Fikstür yer alan takımlar hakkından bilgiler içerir. 2024 puan durumuna göre Vakıfbank gruptan çıktı. Sonraki maçı 16 Ocak, saat 22:002 da oynanacak.  Vero Volley K ila yapılacak maç grubun birincisini belirleyecek. Vero Volley 15 puanla Vakıfbank’ ın 3 puan önündedir. Türkiye’yi temsil eden takımın kadrosunda şu isimler var;

  • Aylin Sarıoğlu Acar: 1995 tarihinde doğan voleybolcu, Türk milli oyuncudur. Vakıfbank’ ta Libero pozisyonunda oynuyor. Acar, 2004 yılında Bursa B. Şehir Bld. kariyeri başlamıştır. A takıma yükseldikten sonra 2014-15 ila 2016-17′ de Cev Challange Kupası’nı kazanmıştır. 2019- 21 sezonlarında Fenerbahçe renkleriyle oynamıştır.
  • Bahar Akbay: Orta oyuncu, Sultanlar Ligi ila Türkiye kadın milli takımının kadrosundadır. 2022 yılından beri A milli takımında görevindedir. 2016- 2020 tarihinde Beylikdüzü Voleybol, 2020-22 sezonunda PTT, 2022′ den beri Vakıfbank takımındadır.
  • Ali Frantti: Tam adı Alexsandra Annelise Frantti’ dir. ABD kadın milli voleybol takımındandır. Smaçör pozisyonunda oynayan voleybolcu 2013 senesinde lise seviyesinde Illinois Gatorade Yılın Oyuncusu seçildi. Smaçlarıyla takımına sayı kazandırır.
  • Gabriela Braga Guimares: Smaçör mevkiinde oynayan oyuncu milli Brezilyalı voleybolcudur. 14 yaşında voleybola başlayan Gabriela, çeşitli takımlarda forma giymiştir. Çok sayıda ödülü olan voleybolcunun 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki performansıyla en iyi smaçör ödülü aldı.
  • Kurutasu A: Alexia loana Carutasu, Rumen asıllı Türk profesyonel voleybolcudur. Türk vatandaşlığı alan Carutasu 2022-23 sezonundan itibaren Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımında oynama hakkına sahip olmuştur.

Zehra Güneş, Chiaka Ogbogu, Jordan Mackenzie Thompson gibi isimlere kadrosunda yer vermiştir. Takım oyuncularının bilgilerine ve futbol ligleri fikstürden ulaşılmaktadır. Takip ettiğiniz takımların puan durumlarını öğrenebilirsiniz. Tamamlanan maçlar, puan, kadro, müsabaka verilerine erişilir.

Voleybol Şampiyonlar Ligi Play-Off

Playoff, CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımların lig aşaması bitmeden Şampiyonluk Ligi için katıldıkları turnuvadır. Deplasman ila oturum turu olarak oynanmaktadır. 2024 Şampiyonlar Ligi fikstürü yayındadır. Buna göre takımlarınızın maç günlerini takip edebilirsiniz.

Ayrıca fikstürler, ligdeki takımların puan durumlarını göstermektedir. Dolayısıyla kulüplerin lig durumları hakkında yorum yapma şansı vermektedir. Maçlar çeşitli kanallardan ve internet sitelerinde izlenebilir. Çizelgeleri yayınlayan sitelerde maçların skorları paylaşılmaktadır.

Tıpkı futbolda olduğu gibi voleybolda da spor ekonomisi vardır. Bu değerlendirme, FIVB Dünya Sıralama’ sına göre yapılmaktadır. Kadın ve erkek takımları için ayrı hesaplanır. Bir tür puanlama sistemiyle değer verilir. Kadınlarda Türkiye, erkeklerde ise Polonya voleybol takımı ilk sıradadır.

Burada voleybol milli takımlarının performansları dikkate alınmaktadır. En iyi kadın voleybol takımı olan Türkiye’ nin puanı 397’ dir. İkinci sırada ABD gelirken üçüncü Brezilya’ dır. Bu iki takımın puanlarında artış vardır. Erkekler kategorisinde Polonya- ABD- İtalya- Brezilya şeklinde bir sıralama mevcuttur.

En değerli voleybol kulübü olarak Türkiye Eczacıbaşı Dynavit ikinci sırada gösterilmektedir. 1966 yılında kurulan takım turuncu beyaz renklerine sahiptir. En iyiler arasındaki kulübün çeşitli kupaları vardır. 1999′ da Kupa Galipleri Kupası’nı alarak Avrupa kupası kazanan ilk Türk takımıdır.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, CEV Kadınlar Kupası şampiyonu olmuştur. Kadrosunda Tuna Aybüke Özel, Beyza Arıcı, Hande Baladın, Alexa Gray, Elif Şahin, Defne Başyol gibi isimler var.

Libero, Pasör çapraz, smaçör, orta oyuncu mevkilerini güçlendiren takım başarılarını devam ettiriyor. Simge Aköz, Naz Aydemir Akyol 2023-24 sezonun kadrosunda yer alan güçlü voleybolculardır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe