Rusya neden 47 yıl sonra Ay'a uzay aracı gönderdi?
Rusya neden 47 yıl sonra Ay'a uzay aracı gönderdi?
//

Rusya neden 47 yıl sonra Ay’a uzay aracı gönderdi?

1 min read

Her şey sadece milli bir gösteriş, halkın gözünü boyama ve savaş için daha çok vatandaş desteği arayışı.

Rusya eski ihtişamlı günlerinden oldukça uzak. ABD ve Çin uzay yarışında yoğun bir rekabet içerisindeyken ve hatta Elon Musk ve Jeff Bezos gibi girişimciler sivil havacılıkta çığır açarken Rusya 47 yıl sonra aya tekrardan uzay aracı gönderdi.

Gönderilen uzay aracının mimarisi Sovyet döneminden kalma. 1970’yılındaki Sovyet Luna uzay aracı mimarisi güncel teknoloji ile harmanlanarak kullanılmış.

Putin her zamanki gibi kendisini ve ulusunu ihtişamlı ve güçlü göstermeye çalışıyor.

Peki başarılı olabilir mi?

Dışarıya kapalı, internetin ve televizyonların iktidar tarafından kontrol edildiği, muhalefetin susturulduğu bir Rusya’da tabi ki başarılı olur. Böyle bir toplumsal kontrol mekanizmasının olduğu ülkede halkı ulusal ihtişama ve süper güç olduğuna inandırmak çok kolaydır!

5/5 - (8 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe