/

Casus Savaşları Tehlikeli Boyutlara Ulaştı!

1 min read

Rus casusları geri döndü ve her zamankinden daha tehlikeli!

Kremlin’in istihbarat teşkilatları son iki yıldaki hatalarından ders aldı.

Amerikan istihbaratı CIA direktörü William Burns’ın Rusya istihbaratının Ukrayna savaşının başından beri yaşadığı istihbarat hataları ve zaafiyetleri ile açıkça alay etmişti. Bu Rusya için çok onur kırıcıydı.

Fakat Rusya istihbaratı hatalarından ders çıkartarak vites yükseltti. Hatta açık açık başka ülkelerde suikaste varacak eylemler içerisinde girmeye başladılar. son olarak savaş sırasında Ukrayna’ya kaçan Rus pilot Maksim Kuzminov İspanya’da suikast sonucu öldü.

Dünya şu anda istihbarat birimleri açısından tam bir cadı kazanı. Sadece CIA ve Rus İstihbaratı FSB değil birçok ülke ajan avına çıktı. Türk istihbaratı da son yıllarda ülke içerisindeki birçok ajanı tespit etmeye ve tutuklamaya başladı. Bu tutuklamalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

İstihbarat birimleri ajanları kovalarken ajanlar da alanen suikastlere girişmekten çekinmeyen bir noktaya evirildi.

5/5 - (1 vote)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe