Türkiye'de Konut Sorununu Çözecek Teknoloji: 3D Yazıcı İle Yapılan Evler
Türkiye'de Konut Sorununu Çözecek Teknoloji: 3D Yazıcı İle Yapılan Evler
////

Türkiye’de Konut Sorununu Çözecek Teknoloji: 3D Yazıcı İle Yapılan Evler

1 min read

Fotoğrafta gördüğünüz ev 3D yazıcı ile yapılmış bir Amerikan evi. Birçok betonarme ve prefabrik yapıdan çok daha sağlıklı ve sağlam.

ABD’de geleneksel mimariye uygun bir şekilde 3D yazıcı ile yapılan evler uygun fiyatları ile vatandaşlar tarafından tercih edilmeye başladı. Hatta Habitat for Humanity gibi kar amacı gütmeyen bir kuruluş ev sahibi olacak durumu olmayanlar için finansman sağlıyor.

Türkiye gibi konut krizinin olduğu, ev sahibi olmanın imkansızlaştığı ve ev sahibi ile kiracı kavgalarının olduğu bir ülkede bu tarz evler yapmak Türk halkının refah seviyesini bir nebze yükseltecektir. Aynı zamanda betonarme ve prefabrik yapılardan daha sağlam ve uygun da olacaktır.

Bu işi Türkiye’de yapacak bir girişimci neden yok?

Ev güneş enerjisiyle çalışıyor ve kendi 3D yazıcısını içeriyor, böylece ev sahipleri evin içerisinde istedikleri dizaynı ve yapımı mümkün olan ev eşyasını yapabiliyorlar. Bu teknoloji sayesinde yakın gelecekte daha az maliyetle, daha az zamanda ve daha az atıkla düzgün, uygun fiyatlı, daha fazla enerji verimli evler üretilebilecek.

Devlet dahi bunu finanse edebilir ve böyle bir girişimi destekleyebilir. Depremzedeler için yapılacak evler bu teknoloji ile yapılabilirdi ve kısa sürede herkes ev sahibi olabilirdi.

5/5 - (5 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe