Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya Ziyareti ve ABD Yaptırımları
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya Ziyareti ve ABD Yaptırımları
//

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya Ziyareti ve ABD Yaptırımları

1 min read

ABD‘nin silah satma uyarısına rağmen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya Federasyonu’nun Başkanı olan Vladimir Vladimiroviç Putin ile görüşmek için Rusya’ya gitti.

ABD’nin bu ziyarete ve Rusya ile Kuzey Kore arasında yapılacak yeni bir silah anlaşmasına nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

İlk etapta ABD’nin Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler temin etmek için hazırlandığı ifade ediliyor. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse Ukrayna’nın drone saldırıları ile sarsılan Rus şehirleri ve başkent Moskova çok daha büyük bir tehditle karşı karşıya kalacak. Fakat benim düşünceme göre bu uzun menzilli füzelerin Ukrayna’nın uzun zamandır geri almak istediği Kırım’da yer alan Rus askeri üslerine yönelik kullanılması olasılık dahilinde.

ABD tarafından verilen füzeler Ukrayna’nın Kırım’ı almak için başlatacağı büyük saldırıda kullanılabilir.

5/5 - (5 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe