Türkiye'nin teknoloji hamlesi ülkeler için umut oldu!
Türkiye'nin teknoloji hamlesi ülkeler için umut oldu!
/

Türkiye’nin teknoloji hamlesi ülkeler için umut oldu!

1 min read

Türkiye’nin teknoloji hamlesi gelişmekte olan 3. ve 4. sınıf dünya ülkeleri için milli güvenlik umudu oldu!

Türkiye’nin son birkaç yıldır ivme kazandırdığı askeri teknoloji hamlesi, özellikle de ürettiği SİHA, İHA ve diğer askeri araçlar çeşitli yaptırımlar ve ürünlerin pahallılığı nedeniyle ABD ve Avrupa’dan silah alamayan ülkeler için alternatif haline geldi. 

Türkiye’nin ürettiği askeri silahlar sektördeki rakiplerine göre hem daha ucuz hem de yakın başarı oranına sahip.

The Economist bu konuyu “ucuza drone, savaş uçağı ve tank satılır ve alınır” başlığı ile haberleştirdi. 

Türkiye’nin piyasaya göre daha uygun fiyata ürettiği başarılı askeri teknoloji ürünleri, başta Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere milli güvenlik sorunu yaşayan ülkeler için askeri nüfuzlarını güçlendirme imkanı sunuyor. 

ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırımları ve sattığı ürünlerin pahalılığı nedeni ile askeri ürünlere ulaşamayan ülkeler için Türkiye askeri sanayisi bir kaçış oldu.

5/5 - (11 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe