İslam Siyasi Bir Dindir ve İslamiyet Siyasetle Var Olmuştur!
İslam Siyasi Bir Dindir ve İslamiyet Siyasetle Var Olmuştur!
////

İslam Siyasi Bir Dindir ve İslamiyet Siyasetle Var Olmuştur!

1 min read

İslam siyasidir. İslamiyetin kendisi siyasi bir dindir. İslam, siyasetle var olmuş ve yayılmıştır. Hz. Muhammed’in  Medine dönemi ile birlikte ilk işi devlet kurmak olmuştur. Kur’an-ı Kerim insanın varoluşunu ilgilendiren meseleleri ele aldığı gibi devlet ve toplum gibi siyasi meseleleri de ele almaktadır.

Öyle tasavvufi söylemle gönül fethi falan işin romantizmidir. Sufiler ve alimler tarafından yapılan gönül fethi işin sosyal boyutudur ve etkisi cüzidir.

Televizyonlarda bazı sözde entelektüeller ve profesörler çıkıyor yok İslam siyasi değildir falan diye saçmalıyorlar. Tarihten bihaber bu insanlar bu ülkede nasıl kanaat önderi kabul edilip ekranlarda fikir beyan ediyor aklım almıyor!

Din sadece bireyin hayatını düzenlemez, toplumu ve devleti de düzenler. Tarih boyunca Musevilik ve Hıristiyanlık da siyasetle var olmuştur. Dolayısıyla her din gibi İslamiyet de siyasidir. Bu kötü bir şey değildir. Sadece suistimale daha çok açıktır.

5/5 - (10 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe