Green Card Kazanma ve Çıkma İhtimali Nedir?
Green Card Kazanma ve Çıkma İhtimali Nedir?
/

Green Card Kazanma ve Çıkma İhtimali Nedir?

1 min read

Göçmenlik bürolarının istatistiklerine göre, Türkiye’den her yıl 2 kişi yeşil kart çekilişine başvurabilir. Ancak DV çekilişi (Yeşil Kart Çekilişi) başvuru formunda yapılan değişiklikler ile bu başvuruya bağlı sadece bir kişinin başvuruda bulunması mümkündür. Politikadaki bu değişiklik, ABD göçü için başvuranların sayısını önemli ölçüde azaltmada önemli bir etkiye sahiptir.

Dışişleri Bakanlığı tarafından sağlanan istatistik verilerine göre Green Card çekilişine başvuran 100 kişiden 2’si alabiliyor. Şansın artmasının nedeni, yeşil kart çekilişi formunda geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerektiğine dair bir şart eklendiğinden anlaşılabilir. Bu istatistiğe göre 2021 yılında yeşil kart çekilişine başvuran kişi sayısında bu önemli değişiklikten kaynaklanabilecek bir artış görebiliriz.

Konsolosluk İşleri Bürosu, İç Güvenlik Bakanlığı’nın yardımıyla, Çeşitlilik Vize Çekilişi için yapılan tüm başvuruları ve programın yıllara göre kazananlarını ayrıntılandıran bir istatistiksel rapor oluşturdu. Ülkemizde son yıllarda başvurularda artış görüldüğünden, bu istatistik ABD doğumlu vatandaşların yeşil kart başvurusunda bulunma avantajına sahip olduğunu gösteriyor. Bu rapora göre, Türkiye’den başvuranların piyangoyu kazanma şansı %2’dir.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe