Green Card Çekilişine Dünyadan Kaç Kişi Katılıyor?
Green Card Çekilişine Dünyadan Kaç Kişi Katılıyor?
/

Green Card Çekilişine Dünyadan Kaç Kişi Katılıyor?

1 min read

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2021 Green Card çekilişine başvuranların sayısının dünya çapında 6.741.128 kişiye ulaştığını doğruladı. Tüm dünyadan başvuruların 14 milyona ulaştığı (toplamda yaklaşık 23 milyon kişi) DV-2020 programında bu yıl ilk kez 30 yıllık Green Card çekiliş programı talep edildi. Başvuru sayısındaki azalma, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yeni başvurular için pasaport geçerliliği gereklilikleri ve sahte başvuruları önlemek için alınan önlemler ile birçok kişinin daha önce bir başvuranın adını değiştirdiğine dair geçen yılki bulgulara dayanarak bu yıl yapılan değişikliklerden kaynaklanmaktadır. başvuruyor.

Ne Kadar İnsan Green Card’a Başvuruyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı (DOS), 2021 mali yılında, her yıl bir piyango süreciyle seçilen, dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıda nitelikli kişiye 55.000 Yeşil Kart verileceğini duyurdu. DV-2021 programı için kayıt dönemi 1 Mart 2021’de açıldı ve 30 Nisan 2021’de kapandı. Sınıra bu tarihten önce ulaşılırsa kayıt dönemi 30 Nisan 2021’den önce kapanabilir. İlk iki gün boyunca yapılan başvuru sayısı, DV-2020’nin ilk iki gününde yapılan başvuruların iki katından fazlaydı.

Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadarki en fazla başvuru sahibi olan 2021 FY Çeşitlilik Vize Programı kapsamında 6,7 ​​milyondan fazla kişinin yeşil kart başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Geçmiş yıllarda bu program kapsamında 55.000 vize verilmiş; 2020’de yaklaşık bir milyon kişi başvurdu ve 2021’de yaklaşık iki milyon kişi başvurdu. Dışişleri Bakanlığı, güvenlik sorunlarına baktığı için şimdilik DV başvurularını durdurduğunu kaydetti.

“Yeşil kart çekilişi” olarak da bilinen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Çeşitlilik Vize Programı, Amerika Birleşik Devletleri’ne düşük göç oranlarına sahip ülkelerin yerlilerine yılda yaklaşık 55.000 göçmen vizesi dağıtıyor. Başvuru sahipleri, en az iki yıl eğitim veya deneyim gerektiren bir meslekte son beş yıl içinde lise veya dengi bir eğitim veya iki yıllık nitelikli iş deneyimine sahip olmalıdır. Program, belirli özel dışlama listelerinde olanlar hariç, 125 kadar farklı ülkeden başvuranlara açıktır.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe