///

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ulusa Sesleniş Konuşmasından Önce Çıkanlar

1 min read

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 14 Mart 2024 tarihli önemli ulusa sesleniş konuşmasından önce çıkanları sizlere aktarıyorum: 

-Rusya düşman bir devlettir.

-Rusya Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika’da istikrarı bozan bir güç.

-Ukrayna’nın Lviv şehri Strazburg’a sadece 1500 kilometre uzaklıkta bu sebeple Ukrayna’daki savaş Fransız halkı olarak bizi de ilgilendiriyor. 

-Eğer Rusya bu savaşı kazanırsa Fransızların ve tüm Avrupalıların hayatları değişecek. 

-Nükleer kapasitemiz Fransızlara güven sağlıyor. 

-Rusya bu savaşı kazanamaz ve kazanmamalı. 

-Fransa amacına ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacak. Bugün zayıf olmaya karar vermek zaten yenilgiye uğramak demektir. 

-Bugün Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı kazanmamasını sağlamak için asker göndermek de dahil gerekli tüm araçları kullanmaya hazırız.

5/5 - (1 vote)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe