//

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Yeni Napolyon Olarak Avrupa Liderliğine Oynuyor!

1 min read

Macron, Avrupa‘nın yeni lideri olmak için gerekli bütün cesur adımları atıyor!

Bugünlerde Putin’e karşı tek ses çıkaran ve en dik duruşu sergileyen Avrupalı lider Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dur.

Macron öncülüğünde Fransa, Avrupa ülkeleri arasında yaşanan siyasi istikrarsızlık başta olmak üzere birçok konuda Avrupa’nın iktidar boşluğunu doldurmaya başladı. Öyle ki Macron’ın eylem ve söylemleri Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’u adeta çileden çıkartıyor.

Özellikle uzun yıllar Avrupa’nın lokomotifi olan Almanya’nın son yıllarda siyasi, askeri ve ekonomik zayıflığının ortaya çıkması sonrası yeni bir güç olarak Fransa ve yeni bir Avrupa lideri olarak Macron doğuyor. Macron’un ilerleyen süreçte Putin’e karşı daha cesur adımlar atacağını, Ukrayna’ya çok daha fazla destek vereceğini ve Ukrayna-Rusya savaşının kaderinin ve seyrini değiştirecek hamleler yapacağını düşünüyorum.

Emmanuel Macron’ın liderliği, karizmatik şahsiyeti ve devlet adamlığı tartışılabilir fakat Fransa ordusu halen daha dünyanın en güçlü ordularından birisidir. Fransa’nın askeri gücü dünya sıralamasında ilk on, Avrupa sıralamasında ise ilk üçtedir.

5/5 - (1 vote)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe