Apple, liradaki düşüşün ardından Türkiye'de App Store fiyatlarını artırdı!
Apple, liradaki düşüşün ardından Türkiye'de App Store fiyatlarını artırdı!
//

Apple, liradaki düşüşün ardından Türkiye’de ürün fiyatlarını artırdı!

1 min read

Apple, Türk Lirası’ndaki düşüşün ardından birkaç gün içinde Türkiye’deki App Store’daki fiyatları artıracağını duyurdu. Şirket, 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada, “Vergiler veya döviz kurları değiştiğinde, bazen belirli bölgelerde App Store’daki fiyatları güncellememiz ve/veya gelirlerinizi ayarlamamız gerekiyor” dedi.

Apple, Türkiye’deki App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatlarını “önümüzdeki birkaç gün içinde” artıracağını duyurdu.

Şirket, Apple Developer web sitesinde şunları söyledi : “Vergiler veya döviz kurları değiştiğinde, bazen belirli bölgelerde App Store’daki fiyatları güncellememiz ve/veya gelirlerinizi ayarlamamız gerekiyor.”

Türk Lirası 23 Kasım’da – en kötü ikinci gününde – yüzde 15 değer kaybettikten sonra şirket, Türkiye’deki müşterilere ürün satmayı geçici olarak durdurdu. Satışların yeniden başlamasının ardından Apple ürünlerinin fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı.

Liradaki düşüş, ekonomistlerin ve muhalif politikacıların pervasız olduğunu söylediği agresif parasal gevşemeden kaynaklandı. Enflasyon geçen ay %21,3 ile üç yılın en yüksek seviyesine sıçradı.

Merkez bankası, tükenen rezervlerine rağmen geçtiğimiz hafta sağlıksız dediği fiyatlar üzerinden piyasalara iki kez müdahale ederek lirayı dolar karşısında 14’ün altında tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın baskısıyla Eylül ayından bu yana politika faizini 400 baz puan indiren merkez bankasının bu ay politika faizini yeniden gevşetmesi bekleniyor.

8 Aralık’taki kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, Türkiye’deki fiyat artışlarının açgözlülük ve ithalat fiyatlarından kaynaklandığını belirterek, “büyük suç” olarak nitelendirdiği hiçbir kurumda stokçuluğa izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe