Amerika Birleşik Devletleri hakkında sizi şaşırtacak ilginç bilgiler!
Amerika Birleşik Devletleri hakkında sizi şaşırtacak ilginç bilgiler!
/

Amerika Birleşik Devletleri hakkında sizi şaşırtacak ilginç bilgiler!

5 mins read

Amerika Birleşik Devletleri büyüleyici bir yer. İnsanları kadar çeşitli manzaraları ve en iyi ve en kötü bazılarıyla dolu canlı bir tarihi ile ülke sıkıcı olmaktan uzaktır. Özgürlükler diyarı hakkında ne biliyorsun? İşte şimdi listenize ekleyebileceğiniz ABD hakkında ilginç gerçekler.

Ülkenin Resmi Bir Dili Yok

Birçoğu İngilizce ve hatta İspanyolca’nın ABD’nin resmi dilleri olduğunu söyleyebilir, ancak ülkede aslında hiçbiri yoktur. Kayıtlar, Kurucu Babaların buna ihtiyaç duymadığını gösteriyor. Konfederasyon zamanında İngilizce baskındı ve bu nedenle özel bir korumaya ihtiyacı yoktu. Buna ek olarak, başka diller de yaygın olarak konuşuluyordu ve kimseyi gücendirme riskini almaya gerek yoktu.

İnternetin Merkezi ABD’dir

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden JCR Licklider, 1960’larda bilgisayarlardan oluşan bir “galaksiler arası ağ” fikrini popüler hale getirdi. Bundan sonra ARPANET, İleri Araştırma Projeleri geldi. Agency Network, internet için ilk kullanılabilir prototip.Son olarak, 1990’da MIT’den Tim Berners-Lee, aslında internetin kendisi değil, internete erişmenin en yaygın yolu olan World Wide Web’i icat etti. tarih (veya daha doğrusu gelecek) ve her şey ABD’de başladı.

ABD Dünyanın En Büyük GSYİH’sine Sahip

ABD, dünyanın en zengin ülkelerinden bahsederken her zaman dünyanın bir numarası değildir. Bunun nedeni, ülkelerin kişi başına düşen GSYİH’lerine göre sıralanabilmesidir, bu nedenle bir ülkenin zenginliği, nüfusuna bölünür. Bununla birlikte, saf üretim gücü söz konusu olduğunda ve özellikle gayri safi yurtiçi hasıla ile ilgili olarak, ABD ilk sırada gelir.

Nevada’nın Neredeyse Tamamı Hükümete Aittir

Kim biliyordu? Birisi, kesinlikle, ama biz değil, en azından bu makaleyi araştırmadan önce. Nevada Eyaleti , tamamı ABD federal hükümetinin sahibi olduğu ve yönettiği korunan vahşi yaşam alanları, ormanlar, milli parklar ve anıtlarla doludur. Özellikle, ABD hükümetine ait sınıflandırılmış bir arazi parçası olan Alan 51, Nevada’dadır. Hükümetin sahip olduğu o kadar çok şey var ki, inanabiliyorsanız, tüm eyaletin yaklaşık %80’ine tekabül ediyor.

Her Gün 100 Dönüm Pizza Tüketiliyor

Amerikalılar pizzalarını çok seviyorlar ! Washington Post’a göre, ABD’dekiler onu o kadar çok seviyorlar ki, sınırları içinde her gün bu sevilen peynirden yaklaşık 100 dönüm yeniyor. Aslında, anketler Amerikalıların Amerikan yemeklerinin temelini oluşturan hamburger yerine pizzayı tercih etme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Başkent Aslen New York’tu

1790’da Washington DC, tüm siyasi eylemin olduğu yer değildi. New York, George Washington ülkenin ünlü ilk başkanı olduğunda aslında ülkenin başkentiydi. Virginia ve Maryland arasında yer alan Washington, DC, Hazine Bakanı Alexander Hamilton ve Dışişleri Bakanı Thomas Jefferson arasındaki bir toplantının ardından 1790’da başkent olarak kuruldu. Hamilton, başkentin konumu için bir Virginian olan Jefferson’u kabul etti ve buna karşılık Jefferson, Hamilton’un federal hükümetin Devrim Savaşı’ndan sonra eyaletlerin borcunu alması önerisini kabul etti – bir karşılık.

ABD, Dünya Enerjisinin Yaklaşık %17’Sini Kullanır

Amerikalılar pizzaya ek olarak elektriği de severler. ABD Enerji Bilgi İdaresi’ne göre 2017’de ülke yaklaşık 98 katrilyon İngiliz ısı birimi (Btu) enerji kullandı ve bu açıkçası çok fazla.

Amerikalıların %10’Dan Fazlası McDonald’s’ta Çalışmıştır

İyi ki varsın Mickey D’ler. Sevin ya da sevmeyin, ünlü fast food restoranı ABD’de büyük bir işverendir. 8 Amerikalıdan 1’inin tarihin bir noktasında mega restoran için çalıştığı tahmin ediliyor. Raporlar, bunun komşunuzun çocuklarından Jeff Bezos’a ve hatta Pink’e kadar herkesi kapsadığını gösteriyor.

Alaska En Uzun Sahil Şeridine Sahiptir

Alaska, yaklaşık 6.640 mil (10.686 km) uzanan şaşırtıcı derecede uzun bir sahil şeridine sahiptir. Bunun, diğer 49 eyaletin toplam kıyı şeridinden daha uzun olduğu söyleniyor. Ülkenin toplam kıyı şeridi 12.383 mil (19.928 km).

Köleler Beyaz Saray’ın Inşasına Yardım Etti

Avrupa’daki işçilere 1792’de Washington DC’yi ABD’nin ulusal başkenti olarak inşa etmeleri için çağrı yapıldığında, bunu yapmak için yeterli sayıda insan öne çıkmadı. Ve böylece, yetkililer işlerini halletmek için köleleştirilmiş ve özgür Afrikalı Amerikalılara (maliyet göz önüne alındığında muhtemelen çoğunlukla köleleştirilmiş insanlara rağmen) döndüler. Bu adamlar Beyaz Saray’ı ve diğer çeşitli erken dönem ABD hükümet binalarını inşa ettiler. Ne de olsa Hürler Ülkesi sadece bazıları için özgürdü. Bununla birlikte, tüm gruplardaki birçok kişi cesurdu.

Artık New York’ta 50 ABD Eyaletinin 40’Indan Daha Fazla İnsan Yaşıyor

NYC’nin meşgul görünmesine şaşmamalı! ABD’de yaşayan 38 kişiden yaklaşık 1’i New York’u evi olarak adlandırıyor ve bu da onu ulusun en kalabalık şehri yapıyor. Nüfus yoğunluğu, mil kareye 27.000 kişiyi düşüren bir çene ve New York’ta her 4.5 dakikada bir doğum var.

Superior Gölü’ndeki Su Tüm Amerika’yı Kaplayabilir

Superior Gölü, Kanada ve ABD arasındaki sınırı aşıyor ve tüm suyunu yayarsanız, bu göl aslında tüm Kuzey ve Güney Amerika kıtalarını yaklaşık 1 fit derinliğinde büyük bir su birikintisi içinde kaplar. Umarım hayat asla buna gelmez, tabii bizim ve balıkların hatırı için. Superior Gölü ayrıca dünyanın tatlı suyunun %10’unu barındırıyor.

Tekboynuzları Avlamak Mı? Michigan’daki Bir Üniversitede Lisans Alabilirsiniz

Pekala, eğer gerçekten peşinden gitmek istiyorsan, hayalinin peşinden gitmene kim engel olacak? Tek boynuzlu atları avlamak her zaman yapmak istediğin bir şeyse, git onları kaplan al. Michigan’daki Lake Superior State Üniversitesi, ilgili tarafların, isterlerse bu tek boynuzlu harikaları avlamak için bir lisans almalarına izin verir. Resmi izin Lake Superior Eyalet Üniversitesi Tek Boynuzlu At Avcıları Doğal Tekboynuzlar Bölümü tarafından verilir. “Arayanlar” olarak adlandırılanlar, tuhaf yıllarda güneydoğu kenarı kapalı olmasına rağmen Dünya’da, ayda (ancak yalnızca keşfedilmemiş bölgelerde) ve Samanyolu’nda avlanabilirler. Ayda bir tek boynuzlu at sınırlayın.

Alabama’daki Bir Mağaza, Yalnızca Havayollarına Ait Sahipsiz Bagajları Satıyor

Bagajınızı mı kaybettiniz? Alabama’ya bir bilet alın. Alabama, Scottsboro’daki Sahipsiz Bagaj Merkezi, ABD’de havayollarından kayıp, sahipsiz bagaj satın alıp halka geri satan tek yerdir. O spor çantası orada bir yerde olabilir.

ABD, büyüleyici ve bazen de gerçekten inanılmaz olana ev sahipliği yapıyor. Bu listedeki bazı gerçekleri zaten biliyor olsanız da, umarım hayatınıza yeni bir bakış açısı getirmiştir, ya da en azından bir iki kahkaha ve akşam yemeğinde paylaşacak bir şeyler getirmiştir.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe