ABD’den Ukrayna’daki Vatandaşlarına ‘Ülkeyi Terk Edin’ Çağrısı Yaptı!
ABD’den Ukrayna’daki Vatandaşlarına ‘Ülkeyi Terk Edin’ Çağrısı Yaptı!
/

ABD, Ukrayna’daki Vatandaşlarına ‘Ülkeyi Terk Edin’ Çağrısı Yaptı!

1 min read

Dışişleri Bakanlığı Pazar günü, Rusya’nın sınırdaki olağanüstü askeri yığınağına atıfta bulunarak Ukrayna’daki tüm ABD vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmesini tavsiye etti.

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Pazar akşamı gazetecilerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, ”Şu anda Ukrayna’da bulunan ABD vatandaşlarına tavsiyemiz, ticari veya özel ulaşım seçeneklerini kullanarak yola çıkmayı düşünmeleridir” dedi.

Aylardır Batı, Rus kuvvetlerinin ve teçhizatının Ukrayna sınırına olağanüstü bir şekilde konuşlandırılmasını izledi.

Birikme, Rusya’nın 2014 yılında Karadeniz’de bir yarımada olan Kırım’ı ilhak etmesini hatırlattı ve bu durum uluslararası bir kargaşaya yol açtı ve Moskova’ya karşı bir dizi yaptırımı tetikledi. Kırım’ın ele geçirilmesi aynı zamanda Rusya’nın sekiz büyük küresel ekonomiye atıfta bulunarak 8′ler Grubundan veya G-8′den çıkarılmasını da gördü.

Ayrıntıları paylaşmak için isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkili, ”Özellikle Ukrayna sınırında ve Rus işgali altındaki Kırım’da ve Rusya’nın kontrolündeki doğu Ukrayna’da güvenlik koşulları tahmin edilemez ve çok az farkla kötüleşebilir” diye ekledi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe