100 yaşındaki Henry Kissinger hangi amaçla Çin'e gitti?
100 yaşındaki Henry Kissinger hangi amaçla Çin'e gitti?
//

100 yaşındaki Henry Kissinger hangi amaçla Çin’e gitti?

1 min read

Dünya için en büyük tehdit 31.4 trilyon dolarlık ABD borcu. ABD tahvil fiyatları kaçınılmaz olarak düşecek ve birçok ülkenin ekonomisini çökecek. Milyonlarca iş ve trilyonlarca dolar maaş havaya uçacak. Xi Jinping 1. dönemine başladığında, Çin ekonomisinin ABD tahvillerinin çöküşüne dayanamayacağı söylendi. İki ülkenin ekonomisi birbirine pamuk ipliği ile bağlı.

ABD ekonomisi batarsa ardından ilk batacak olan ekonomi Çin olacak. 100 yaşında bir adam 14 saat uçak yolculuğu yaparak ve sağlığını riske atarak hangi nedenle Çin’e gitti ve kendini tehlikeye attı? Bu kadar önemli olan neydi? Sona yaklaşan ABD ve Çin ekonomisini çöküşten kurtarmak için tek çıkış savaş ekonomisidir.

Savaş iki ülkeyi de ekonomik çıkıştan kurtaracaktır. Kissinger, savaş olasılığını tartışmak için Pekin’e gitti. ABD ve Çin bir vesayet savaşı ile nasıl bir çıkar sağlayacak yakında göreceğiz. ABD, Ortadoğu başta olmak üzere askeri varlığını arttırmaya başladı. Çin ise Pasifik’te neredeyse bir savaştaymış gibi davranışlar sergiliyor.

5/5 - (7 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe