Müslümanlar Amerikan Toplumunda Başarıyı Yakalıyor
Müslümanlar Amerikan Toplumunda Başarıyı Yakalıyor
/

Müslümanlar Amerikan Toplumunda Başarıyı Yakalıyor

2 mins read

Yeni bir ankete göre Amerikalı Müslümanlar ABD toplumunda ilerliyor ve nüfusun diğer üyelerinden daha fazla iş açma veya tam zamanlı çalışma olasılığı daha yüksek. Sosyal Politika ve Anlayış Enstitüsü (ISPU) tarafından araştırılan tüm gruplar arasında, Amerikalı Müslümanlar da ABD’nin gidişatı hakkında iyimser bir görüşe sahip olma olasılığı en yüksek olanlar.

Birçok Müslüman, genel halktan biraz daha yüksek bir askerlik oranıyla ABD ordusunda hizmet etmeye gönüllü. Amerikalı Müslümanları etkileyen eğilimleri izleyen ISPU, “Bu anket, Amerikalı Müslümanların güncellenmiş bir demografik profilini sunuyor, daha önce sunulan belirteçlere ve askerlik hizmeti ve yaratılan işler de dahil olmak üzere yenilerine dalarak, büyüyen ve değişen bir topluluğun profilini daha da detaylandırıyor.”, diyor.

Ağustos ayında yayınlanan rapor, ISPU’nun Müslümanların yanı sıra diğer dini grupları ve bir dine bağlı olmayan insanları araştıran altıncı raporu.

Müslümanların ABD ekonomisine ve akademisine katkılarını vurgular. IPSU, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Müslümanların, 25 yaş ve üstü Amerikan kamuoyunda diğerlerinden daha yüksek bir üniversite diploması kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ve Müslümanların %46’sının, genel olarak insanların %38’ine kıyasla kolejden mezun olduğunu söylüyor.

Anket ayrıca Amerikalı Müslümanların %8’inin serbest meslek sahibi olduğunu veya kendi işinin sahibi olduğunu ortaya koyuyor. ISPU, Müslüman işletme sahiplerinin her birinin ortalama sekiz işçiyi işe aldığını ve tahmini olarak 1,37 milyon ABD işini desteklediğini söylüyor.

Küçük işletmeler (500’den az çalışanı olanlar) ABD ekonomisi için hayati öneme sahiptir. Amerika’nın 32,5 milyon küçük işletmesi, ABD şirketlerinin çoğunluğunu oluşturuyor. Washington Üniversitesi Foster İşletme Okulu’ndaki Danışmanlık ve İş Geliştirme Merkezi müdürü Michael Verchot, geçtiğimiz günlerde ShareAmerica’ya Amerika’nın Müslüman nüfusu 4 milyona yaklaştıkça Müslüman küçük işletme sahipliğinin arttığını söyledi.

Verchot, New York City’deki 96.000 Müslümanlara ait işletmeyi ve Michigan eyaletinin 36.000’ini, hem yerel nüfusa hem de dünyaya hizmet eden ABD Müslümanlarının büyüyen girişimciliğinin barometresi olarak gösteriyor. Verchot, “Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan Amerikalı Müslümanlara ait küçük işletmelerin ortaya çıkışını görmek heyecan verici” dedi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe