Rusya'nın Ukrayna mahsul deposuna verdiği zararlar görüntülendi
Rusya'nın Ukrayna mahsul deposuna verdiği zararlar görüntülendi
/

Rusya’nın Ukrayna Mahsul Deposuna Verdiği Zararlar Görüntülendi

1 min read

Yeni bir analiz, Rusya ordusunun, son işgalin başladığı Şubat ayından bu yana Ukrayna’nın tahıl depolama tesislerinin yaklaşık %16’sına zarar verdiğini, yok ettiğini veya kontrolünü ele geçirdiğini gösteriyor. Bu, Rusya’nın son işgalinden önce tipik olarak dünyanın önemli bir bölümünü besleyecek olan buğday, arpa, ayçiçeği ve diğer temel gıdaları depolayan Ukrayna’daki altı tesisten biri anlamına geliyor.

Yale İnsani Araştırma Laboratuvarı (HRL) yönetici direktörü Nathaniel Raymond, Yabancı Basın Merkezi’nde yaptığı açıklamada, “Ukraynalı çiftçiler kışlık buğdaylarını ekebilmek için yeterli depoya sahip olamazlarsa, küresel etkileri olan gıda kıtlığına bakabiliriz” dedi. 16 Eylül Washington. Bir tahıl silosunda küçük bir hasarın bile mahsulün depolanmasını tehlikeye atabileceğini kaydetti.

Ukrayna’nın Mahsul Depolama Altyapısı: İstila Sonrası Etki Değerlendirmesi adlı rapor, Yale HRL’nin Ukrayna’daki olası suçlar da dahil olmak üzere Rusya’nın işlediği savaş vahşetinin kanıtlarını belgeleyen Çatışma Gözlemevi’ni destekleme çabalarının bir parçası.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe