ABD'den Çin drone üreticisi DJI'ye yaptırım!
ABD'den Çin drone üreticisi DJI'ye yaptırım!
/

ABD’den Çin drone üreticisi DJI’ye yaptırım!

1 min read

ABD, Çinli drone üreticisi DJI ve diğer yedi Çinli şirkete daha fazla kısıtlama getirdi.

Perşembe günü, Hazine Bakanlığı şirketleri ABD vatandaşlarının hisse alıp satmasını yasaklayarak şirketleri yatırım hariç tutma listesine koydu. DJI’ın drone teknolojisinin Çin’deki Uygur Müslümanlarını gözetlemek için kullanıldığı iddia edildi.

Bununla birlikte, DJI halka açık bir şirket olmadığı için yasak büyük ölçüde semboliktir. ABD’deki tüketiciler, DJI drone’larını satın almaya ve kullanmaya devam edebilir.

2020’de Ticaret Bakanlığı, ABD şirketlerinin Savunma Bakanlığı tarafından ulusal güvenlik tehdidi olarak değerlendirilen DJI’ye ürün ihraç etmelerini yasakladı. Ulusal Park Servisi, Kaliforniya’daki orman yangınlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için DJI dronlarını kullandı. Drone Industry Insights’a göre, şirket geçen yıl ABD’de tüketici drone’larında %80’e yakın pazar payına sahipti. Telekom devi Huawei, Trump yönetimi tarafından dayatılan ve ABD şirketlerinin onunla iş yapmasını engelleyen ABD ticaret hariç tutma listesinde kalmaya devam ediyor.

Reuters, Biden yönetiminin Çin’in en büyük çip üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corporation’a daha fazla yaptırım uygulamayı düşündüğünü bildirdi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe