ABD'de Gazze ve Filistin Duyarlılığı Yükseldi
ABD'de Gazze ve Filistin Duyarlılığı Yükseldi
//

ABD’de Gazze ve Filistin Duyarlılığı Yükseldi

1 min read

ABD’nin birçok eyaletinde Gazze’ye destek yürüyüşeleri ve eylemleri devam ediyor. Son olarak San Francisco, Kaliforniya’da en az 10.000 kişi Filistin için sokaklarda yürüdü. 

Dün ABD kamuoyunun hükümeti tarafından İsrail’e verilen destek konusunda endişeli ve hazır olmadığını ifade etmiştim. 

Harvard gibi dünyanın en iyi üniversitesi başta olmak üzere ABD üniversitelerinin kampüslerinde ve şehirlerde din, dil ve ırk fark etmeksizin herkes Gazze için yürüyor. 

Son iki gündür ABD hükümetinin İsrail ile ilgili söylemlerinin değişmesinde bu yaşananların da etkisi olduğu muhakkak.

Medeniyetin merkezi olarak görülen Avrupa ülkelerinde Gazze’ye destek gösterilerinin polis tarafından engellenmesi karşısında ABD’de yaşananlar Amerikan halkının Avrupalılardan çok daha ileri bir noktada olduğunu ispat ediyor.

5/5 - (5 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe