Titus Flavius Vespasianus kimdir? Titus Flavius Vespasianus hayatı ve biyografisi!

1 min read

Titus, Roma’nın 10. imparatoruydu. Kısa saltanatı, MS 79’da Vesuvius’un patlaması ve 80’de Colosseum’un açılması için dikkat çekiciydi.

Titus Flavius ​​Vespasianus, gelecekteki İmparator Vespasian’ın büyük oğlu olan MS 30 Aralık 39’da Roma’da doğdu. İmparator Claudius’un mahkemesinde imparatorun oğlu Britannicus’un arkadaşı olarak yetiştirildi. Titus başarılı bir askeri kariyere sahipti ve MS 67 yılında Yahudi İsyanını bastırmak için babasıyla birlikte gitti. MS 69’da, Vespasian imparatorluk tahtına ilişkin iddiasını iddia etmek için Roma’ya döndü ve Titus’un kampanyaya devam etmesini sağladı. MS 70 yılında Kudüs görevden alındı, Yahudi tapınağı yıkıldı ve nüfusun çoğu öldürüldü veya dağıtıldı.

Titus Roma’ya döndüğünde, Vespasian onu güçlerini eşi benzeri görülmemiş bir şekilde paylaşarak, birbirini izledi. Titus, MS 79’da babasının yerini aldı ve politikalarına devam etti. Senato ile mükemmel ilişkiler kurdu ve giydiği gösterişli oyunlar için halk arasında popülerdi. Kolezyum, MS 80’de açıldı.

Saltanatının ardından iki ay süren Vesuvius’un patlamasından sonra ve MS 80’de Roma’da ciddi bir yangın ve vebadan sonra felaket yardımı ile cömertçe cevap verdi. Titus MS 13 Eylül 81’de, muhtemelen doğal nedenlerden dolayı öldü, ancak onu başaran Domitian’ın onu zehirlediğinden şüpheleniliyordu.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe