Sir Charles Trevelyan kimdir? Sir Charles Trevelyan hayatı ve biyografisi!

1 min read

Trevelyan, Victoria sömürge yöneticisi ve modern İngiliz kamu hizmetinin babasıydı.

Charles Edward Trevelyan 2 Nisan 1807’de babasının bir din adamı olduğu Taunton’da doğdu. Yabancı dil öğrenme yeteneği, 1826’da Doğu Hindistan Şirketi’nin Bengal’deki kamu hizmetine yazarlık yapmasıyla sonuçlandı. Bir yıl sonra Delhi’deki İngiliz komiser yardımcılığına atandı. Önümüzdeki dört yıl boyunca, yerel ticaretin yaşam koşullarını iyileştirmek ve iç ticaretle ilgili görevleri ortadan kaldırarak ticareti modernleştirmek için özel bir çalışma yaptı.

1830’lar, bir dizi nedenden dolayı Trevelyan için önemliydi, aralarında büyük tarihçi olan Thomas Macaulay’ın kız kardeşi Hannah Moore ile evlendi ve o zamanlar Hindistan’ın yüksek konseyinin üyesi oldu. Kalküta’daki hükümet, özellikle Hintlilere Avrupa bilim ve edebiyatında eğitim vermek gibi eğitim nedenine adadı.

1840’a gelindiğinde, Trevelyan Londra’ya geri döndü ve önümüzdeki 19 yıl boyunca Hazine sekreter yardımcısı olarak görev yaptı. Bu pozisyonda, İrlanda’daki kıtlık sırasında rahatlamadan sorumluydu (1845-1847). İngiliz hükümetinin tartışmalı minimal müdahale politikalarını temsil etmeye ve kendine güvenmeyi teşvik etmeye geldi ve İrlanda’da tartışmalı bir isim olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte en kalıcı katkısı, 1850’lerde kendisi ve Sir Stafford Northcote’un ‘Kalıcı Kamu Hizmetinin Organizasyonu’ hakkındaki raporunun yayınlanmasıyla başladı. Rapor, kamu hizmetinin dönüşümüne yol açtı. Eğitim standartları ve rekabetçi kabul sınavları daha nitelikli bir devlet memurunun yönetici olmasını sağlamıştır.

1858’de Hindistan Mutiny’den sonra Trevelyan Madras valisi olarak Hindistan’a döndü. ‘Tüm otoritelere yıkıcı’ bir eylem olarak görülen bazı hükümet bilgilerini yayınladıktan sonra hatırlandı. 1862’den 1865’e kadar haklı çıktı ve Hindistan’a maliye bakanı olarak döndü. İngiltere’de daha sonraki yıllarında çeşitli yardım kuruluşlarında yer aldı ve ordu komisyonları ve ilerlemelerinin yanı sıra Ordu. 19 Haziran 1886’da öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe