süleyman seba
süleyman seba
//////

Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba MİT görevlisiydi!

1 min read

Bugün vefatının 9. yıldönümü olan Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) Komünizmle Mücadele Daire Başkanı’ydı.

1954 yılında Beşiktaş’ta futbolu bıraktığı yıl MİT’e katılıyor ve Kontr-Komünizm daire başkanlığına kadar yükseliyor.

1984 yılında Beşiktaş başkanı olmadan önce MİT’ten emekli oluyor. Emekli olmadan önce ise son olarak Psikolojik İstihbarat Müdürü olarak görevini ifa ediyor.

Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı’nda önemli görevleri ve operasyonları yöneten Süleyman Seba hayatı boyunca hiç evlenmiyor.

O’nu tanıyanlar hayatında sadece MİT, vatan sevgisi ve Beşiktaş olduğunu söylüyor.

5/5 - (11 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe