Tiger Woods kimdir? Tiger Woods Hayatı ve Biyografisi!

5 mins read

“Tiger Woods, 1997’de ABD Ustaları Golf Turnuvası’nı kazanan en genç ve ilk Afro-Amerikan profesyonel golfçüdür. Tüm zamanların en başarılı golf oyuncusu olarak kabul edilmektedir.”

Tiger Woods olarak bilinen Eldrick Tont Woods, 30 Aralık 1975’te bir Afrikalı-Amerikalı Ordu subayı bir babanın ve bir Tayland’lı annenin tek çocuğu olarak California, Cypress’de doğdu. Woods bir çocukken, babası ona aynı takma adı olan bir asker arkadaşının onuruna “Tiger – Kaplan” demeye başladı.

Woods küçük yaşlarından itibaren golf oynamayı öğrendi. Babası Earl, öğretmeni ve akıl hocası olarak Woods’a yardımcı oldu. Sekiz yaşındayken Woods, Good Morning America gibi televizyon şovlarına çıkarak golf becerilerini göstererek popüler oldu.

Woods, liseden sonra Stanford Üniversitesi’nde devam etti ve 1996’da profosyonel olmadan önce bir dizi amatör ABD golf unvanı kazandı, gelecek vaat eden bir oyuncu oldu. 1997’de Augusta’da 21 yaşında ABD Masterları Turnuvası’nı 270 rekor puanı ile kazandıktan sonra ülkede çok popüler oldu. Turnuvayı kazanan en genç oyuncu ve bu başarıyı sağlayan ilk Afrikalı-Amerikalı oldu.

Woods, daha sonraki oyun ve turnuvalarda, British Open’daki ilk görünüşünde 64’lük kurs rekorunu kırdı. Sonraki birkaç yıl, dört ABD PGA unvanı, üç ABD Açık galibiyeti, üç Açık Şampiyonluk galibi ve üç ABD Usta galibiyeti de dahil olmak üzere birçok başarıya imza attı.

Woods, 2004 yılında İsveçli model Elin Nordegren ile evlendi. Çiftin Sam Alexis ve Charlie Axel adına iki çocuğu oldu.

Tiger başarılı golf kariyerini devam ettirdi. 2005’te altı şampiyonluk kazandı ve dokuz yıl içinde yedinci kez PGA Yılın Oyuncusu seçildi.

Woods, 2006’da babasının prostat kanseri nedeniyle kaybettikten sonra zor günler geçirdi, ve büyük bir destekçisini kaybetti. Woods o sırada web sitesinde “Babam en iyi arkadaşım ve en büyük rol modelimdi ve onu derinden özleyeceğim” notunu düştü.

Gelecek sezon kişisel ve profesyonel olarak birçok galibiyetle kazanmaya devam etti. Karısı, 18 Haziran 2007’de çiftin ilk çocuğu Sam Alexis Woods’u doğurdu. Tiger kızı için, Ağustos 2007’de Dünya Golf Şampiyonası ve PGA Şampiyonasını kazandı.

Ertesi ay, BMW Şampiyonası ve Tur Şampiyonası’nda en üst sırada yer alan Woods’un kazançlı maçları sürmeye devam etti. PGA Tour’daki diğer katılımcılar tarafından Yılın Oyuncusu seçildi ve sekizinci Arnold Palmer Ödülünü kazandı.

Woods yeni sezonda ciddi bir sakatlık geçirdi. Sol dizinde rekonstrüktif cerrahi gerekiyordu. Ayrıca ABD Açık turnuvasından iki hafta önce sol tibiada kırık geçirdiğini ve doktorları iyileşmesi için altı hafta dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Woods ve eşi 2 Eylül 2008’de ikinci çocuklarını kışın sonunda beklediklerini açıkladılar. Tiger, “Elin harika hissediyor ve ikimiz de çok heyecanlıyız,” dedi Woods web sitesinde. “Yaralanmam hayal kırıklığı yaratıyor ve sinir bozucu olsa da, Sam’in büyümesini izlemek için bana imkan tanıdı. Size bir baba olmanın ve onunla ve Elin’le zaman geçirmenin ne kadar ödüllendirici olduğunu asla anlatamam.” açıklamasını yaptı. Çiftin 8 Şubat 2009’da erkek çocukları Charlie Axel Woods doğdu.

25 Şubat 2009’da Woods, Arizona Tucson’daki Accenture Match Play Şampiyonasında yeşil sahalara döndü. Woods, Güney Afrikalı golfçü Tim Clark’a karşı oynadı, sakatlığından bu yana ilk turnuvasında 4’e 2 kaybetti. 2009 yılının Haziran ayında Woods ABD Açık Turnuvası’nda tekrar yarıştı. Woods’un geri dönüşü umduğu kadar uğurlu olmasa da, dünya golf sıralamasında 1 numara olarak kaldı ve genel olarak ilk 10’da lider olmaya devam etti. Ancak Yang Yong-eun’a PGA unvanını kaybettikten sonra Woods, yılı büyük bir galibiyet olmadan bitirdi.

Yeşil sahalar üzerindeki başarılı hayatı kaybolmuş olan Tiger’ın, evlilik hayatı da sıkıntılı bir seyir izlemekteydi. Kasım ayı sonlarında, Woods ve gece kulübü yöneticisi Rachel Uchitel arasındaki bir ilişki olduğu ile ilgili dedikodular çıktı. Her iki taraf da fotoğrafları çıkmasına rağmen ilişkiyi reddetti.

Ünlü golfçünün aile hayatı, metres hayatı ve günlük yaşamı problemlerle devam etmekteydi. Dünyaca ünlü golfçü skandallar ile medyayada sürekli yer alıyordu. Araba kazaları başt aolmak üzere bir dizi ciddi sorunlar yaşadı.

Bu dönemde Tiger Woods’un eşi dışında başka kadınlarla ilişkileri sürekli gündeme gelmeye devam etti. Basın tarafından çok fazla sıkıştırıldı, metres hayatı ile ilgili sürekli magazin gündeminde yer aldı.

11 Aralık 2009’da Woods hayranlardan özür diledi ve eşine karşı bu sefer sadakatsizliği kabul etti. Ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini ve durumu kurtarabileceğini açıkladı. Bu nedenle golften bu dönemde çekildi. Nike, Tag Heuer ve EA Sports gibi diğer şirketler Woods’un yanında olmaya, onda sponsor ve destek olmaya devam ettiler.

Woods, 2010 yılının Nisan ayında golf e geri döndü, ancak oyununun zirvesinde değildi. Quail Hollow Şampiyonası’ndaki kesintiyi kaçırdıktan sonra, Woods dördüncü turda boyun yaralanması nedeniyle Oyuncu Şampiyonasından çekildi. Woods, dört hafta sonra Memorial Turnuvasında golfe döndü ancak 2002’den bu yana turnuvadaki en kötü performansını sergiledi. 2010 ABD Açık’ta Woods dördüncü sırada bitirdi.

Woods’un kişisel hayatı da olası bir boşanma anlaşması haberinin medya organlarına düşmesiyle tekrardan kötüye gitmeye başladı. Söylentilere göre eşi Woods’un servetinin ve mallarının birçoğunu elde etti.

Mart 2013’te, 37 yaşındaki Woods, medya kuruluşlarına Minnesota’dan profesyonel bir alp kayak yarışçısı ve dört kez Dünya Kupası şampiyonu olan 28 yaşındaki Lindsey Vonn ile çıktığını ilan etti. 2013 sezonu Woods için muzaffer bir sezondu. Arnold Palmer Invitational, Farmers Insurance Open ve Players Championship dahil olmak üzere beş turnuva kazandı ve 11. kez Yılın PGA Tur Oyuncusu seçildi.

Golf efsanesi profesyonel ve kişisel yaşamında iniş ve çıkışlar yaşamaya devam etti. Takip eden yıllarda sırt yaralanmaları yaşadı ve Nisan 2017’de dördüncü sırt ameliyatına girdi. Bir ay sonra polis, Woods’un arabasında fren lambaları yanar halde uyuyakalmış bir halde yakaladı. Madde etkisi altında sürüş şüphesi nedeniyle tutuklandı, ancak bir alkol testi sisteminde alkol belirtisi göstermedi. Woods yaptığı açıklamada “reçeteli ilaç içtiğini ve bu ilacın beklenmedik bir tepki verdiğini” söyledi. “Kalbimle ailem, arkadaşlarım ve hayranlarımdan özür dilemek istiyorum” dedi. Haziran 2017’de Woods’un ağrı ve uyku bozukluğu için ilaç alımını yönetmek için profesyonel yardım almak üzere bir kliniğe başvurduğu bildirildi.

14 Nisan 2019’da Woods, yaklaşık 11 yılda ilk büyük şampiyonası için Masters’ta 70’in altında bir final turunu 2’nin altında tamamladı. Ustalarda beşinci galibiyeti ve kariyerinin 15. büyük unvanı aldı. 6 Mayıs’ta Woods, Donald Trump’tan Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası’nı aldı.

Türkiye’ye de gelen Tiger Words, Boğaziçi Köprüsü’nde kıtalar arası golf atışı yaparak tarihe geçti. Bütün dünya bu ana tanıklık etti.

Amerikan tarihçisi Umut Güner tarafından yazılmıştır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe