Sons of Liberty nedir? Sons of Liberty tarihi nedir?
Sons of Liberty nedir? Sons of Liberty tarihi nedir?

Sons of Liberty nedir? Sons of Liberty tarihi nedir?

2 mins read

Özgürlüğün Çocukları, 1765 yılında Boston’da kurulmuş, gizli bir organizasyondur. Grup, dönemin Britanya Hükümetine karşı “Pul Yasası” için ayaklanmalar çıkarmış ve bu yasayı İngiliz Parlamentosuna geri çektirmiştir.

Pul Yasası; Şeker Yasası ile birlikte, Parlamento’dan geçen bir pul vergisidir. İngiltere’de başarılı bir şekilde yaygın olarak kullanılan, damga vergileri belgeler, kağıt ürünleri ve benzeri eşyalara dayandırıldı. Vergi, satın alma sırasında ödenmiş ve ödenmiş olduğunu gösteren maddeye eklenmiş bir vergi damgası alınmıştır. 1765’te İngiliz hükümetinin, kolonilerde yaşayan 10.000 subay ve askeri karşılamak için paraya ihtiyacı vardı ve orada yaşayan sömürgecilerden vergi alınmasını amaçladı. İngilizler sömürgecilere yönelik bir dizi vergi çıkardı ve sömürgecilerin çoğu belirli vergileri ödemeyi reddetti; herhangi bir şekilde vekil aracılığıyla muvafakatleri alınmadan kararlaştırılan vergilerden sorumlu tutulmamaları gerektiğini savundular.

Bu, yaygın olarak “Temsil yoksa vergi yok.” olarak bilinir hale geldi Parlamento, sömürgecilerin Parlamento’da temsilcisi olmamasına rağmen, kolonileri yönetme hakkı konusunda ısrarcı davrandı. En kışkırtıcı vergi, yasama kararları (Virginia kolonisinden başlayarak), halk gösterileri, tehditler ve ara sıra can sıkıcı kayıplar yoluyla bir muhalefet ateş fırtınasına neden olan 1765 Pul ​​Yasasıydı. Pul Yasası’nın yürürlükten kaldırılmasını kutlamak için, Massachusetts, Dedham’daki Özgürlük Oğulları, Özgürlük Sütunu’nu dikti. Grup, birkaç farklı kolonide dakika dakika yayıldı.

Ağustos 1765’te grup, Boston, Massachusetts’te kuruldu. 6 Kasım’a kadar New York’ta diğer kolonilerle yazışmak için bir komite kuruldu. Aralık ayında New York ve Connecticut’taki gruplar arasında bir ittifak kuruldu. Ocak ayında, Boston ve New York City arasında bir

*Kurucular yazışma bağlantısına tanık oldu ve Mart ayına kadar Providence, New York, New Hampshire ve Newport, Rhode Island ile bağlantı kurdu. Mart ayrıca New Jersey, Maryland ve Virginia’daki Sons of Liberty örgütlerinin ortaya çıkışına da işaret etti.

Boston’da, yerel pul dağıtıcısı Andrew Oliver’a yönelik muamelelerinde başka bir şiddet örneği daha bulunabilir. Oliver’ın kuklasını sokaklarda yaktılar. İstifa etmeyince, ofis binasını yakmaya kadar tırmandılar. İstifa ettikten sonra bile, yakın yardımcısı Teğmen Thomas Hutchinson’ın evini neredeyse yok ettiler. Özgürlük Oğulları’nın bunu alt sınıfları heyecanlandırmak ve yetkililere karşı isyanda aktif olarak yer almalarını sağlamak için yaptığına inanılıyor. Eylemleri, birçok pul dağıtıcısının istifa etmesine neden oldu.

Sons of Liberty’nin Boston şubesi, Çay Yasası’na yanıt olarak 1773’teki ünlü Boston Çay Partisi’nin örgütlenmesinden ve yürütülmesinden sorumluydu. Amerikan Devrimi’nin başlarında, eski Özgürlük Oğulları genellikle Güvenlik Komitesi gibi daha resmî gruplara katıldı. Özgürlüğün Oğulları, 1767’den başlayarak, rahatsız edici hükümet yetkililerini cezalandırmak ve aşağılamak için katran ve tüy kullanımını yaygınlaştırdı. Bu yöntem, Amerikan Devrimi sırasında İngiliz Loyalistlere karşı da kullanıldı.

Grubun kurucu üyelerinden biri İkinci Birleşik Devletler Başkanı, John Adams’ın kuzeni Samuel Adams’tı. Organizasyon, Amerikan Devriminin başarılı sonuçlanması ile dağıldı.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe