Ayak bakımı nasıl yapılır? Ayak bakım ürünleri nelerdir?

2 mins read

Ayaklarımız günlük yaşamda üzerine çok fazla yüklendiğimiz buna rağmen bakımını genellikle ihmal ettiğimiz çilekeş organlarımız…

Günlük hayatta maalesef ayaklarımıza yeteri kadar önem vermiyoruz. Bu içeriğimizde ayak bakım ürünleri hakkında kısa bir bilgilendirme yapacağız.

Ayak Peelingi

Ayakta oluşan sert veya ölü deriyi yumuşatarak yok eder. Naturel(doğal)sünger taşı tanecikleri formülü ile ayak tabanında ve topukta oluşan sert cildin yok olmasını sağlar.

Ayak Deodorantları

Ayağı rahatlatan, hoşa gitmeyen kokuları uzaklaştıran ürünlerdir. Ayak deodorantları ayaktaki ter kokularını giderir. Genellikle sprey şeklinde hazırlanır. Bu ürünler günde 2–3 kez kullanılır.

Ayak Pudraları

Ayağın nemini alan, bakterilere karşı etkili, enfeksiyon önletici preparatlardır. Kayganlık verici olarak talk, absorban olarak nişasta, antiseptik etkisi ile borik asit, ayrıca formaldehitrat bileşiği kullanılmaktadır. Fazla terleme durunmunda ise ayak deodoran maddeleri de kullanılabilinir. Mentol ilavesi koku giderir.

Ayak Banyosu Preparatları

Ayakta değişik nedenlerle bazı dolaşım bozuklukları çıkabilir. Ayakların sıcak su içinde banyo edilmesi kan dolaşımını artırır, ter salgısını önler ve bakteriyel enfeksiyonunu azaltabilir. Ayrıca ayakta oluşan nasır ve sert tabaka yumuşar. Banyo prerapatlarına alkali tuzlar ve oksijen veren bileşikler, bromür, iyot, ve klorürler girmektedir. Formaldehidin % 4’lük çözeltisi hâlinde kullanılınca fazla terlemeyi engeller.

Ayak Kremleri

Ayağı yumuşatıp ter kokusunu giderici olarak yumuşatıcı kremlerden yararlanılabilir. Yağlı madde miktarı az olan krem de kullanımaktadır. Kâfur, metil, salisilat, mentol serinletici etkisi vardır.

Nasır Preparatları

Nasırlar için kullanılan preparatlarda, kollodyon, salisilik asit, laktik asit, triklorasetik asit, glasiyal asit ve hint yağı gibi maddeler yer alır.

Nasır Likidi

Nasır tedavisinde kullanılır. Nasır düşünceye kadar her akşam uygulanır. Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır. Nasır sıvısı, nasırlı bölge dışındaki bölgelere
değdirilmemelidir.

Nasır Pomadı

Hiperkeratozun yüzeysel tedavisinde etkendir. Günde bir ile iki kez hastalıklı bölgeye sürülerek yedirilir. Ayrıca nasırın tedavisinde vazelin ve salisilik asit pomadı
hazırlanmaktadır.

Koku Giderici Sprey

Ayaklarda sıcaktan ve dış etkenlerden dolayı oluşan kokuları önlemeye yardımcı olan sprey kuru ayak üzerine sıkılarak uygulanır. Ayakkabının içine sıkılan özel spreyler de vardır. Ayak deodrantlarının antiseptik özelliği enfeksiyonları önler ve deodorant etkisinin de uzun sürmesini sağlar.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe