Kaş nasıl alınır? Kaş alma yöntemleri nelerdir? Cımbızla kaş alınır mı?

1 min read

Kaş aldırmak aylık veya haftalık rutin bakım uygulamalarımızdan biridir. Kimi için bu iş çocuk oyuncağı olsa da kimi bir kuaföre gitmeden kendi kendine kaşını alamaz. Bana kalırsa evde kaş almaya çalışmak büyük risk, işi her zaman ehline bırakmak gerek. Yine de bu içerikte kaş alma yöntemlerinden biraz kısaca bahsedeceğiz.

Kaş alma yöntemleri nelerdir?

Pek çok kaş alma yöntemi vardır, ancak derinin bu bölgelerdeki hassas yapısı nedeniyle göz çevresinde çok azı uygulanabilir.

Cımbızla Kaş Alma

Bu en iyi kaş alma yöntemidir. Sağlık koşullarına uygun yapıldığı takdirde kolay ve çabuk bir yöntemdir.

Makasla Kesme

Makasla kesme metodu, yaşlı erkeklerde çok kıllı kaşları inceltmek için kullanılabilir ancak kaşa şekil vermek için kullanılmamalıdır.

Jiletle Kaş Alma

Bu yöntem kaşlara şekil vermek için kullanılmamalıdır. Jiletle kesilen kıl, diken diken uzar ve kaşın kenarlara doğru ince kısmı tamamen kaybolur.

Ağdayla Kaş Alma

Yüz bölgesi hassas bölge olduğu için uygulamada pudralı sir ağda kullanılmalıdır. Pudralı ağda kullanılmıyorsa ağda öncesi bol pudralama yapılır. Uygulama öncesi cilt kozmetik kalıntılarından arındırılmalı ve bakteri oluşumunu önlemek için bölge antibakteriyel (mikrop öldürücü) bir madde ile temizlenmelidir. İrritasyon (tahriş) oluşmaması için ağda bölgeye çok küçük parçalar hâlinde uygulanmalıdır.

İplikle Kaş Alma

En çok tercih edilen yöntemlerden biridir. 50 cm kadar uzunluğundaki ipin bir kısmının parmaklara dolanarak, diğer kısmının kıvrılarak kılların alındığı bir yöntemdir. Az acılı, kolay ve ucuz bir yöntemdir.

Kaş Almanın Uygun Olmadığı Durumlar

Göz bölgesinde kesik ve sıyrıklar,
Konjonktivit (göz kapağı iltihabı) ve arpacık (kirpik diplerinde iltihaplanma) gibi göz hastalıkları,
Göz bölgesinde şişme ve iltihaplanma gibi durumlar varsa kaşlar alınmamalıdır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe