Lauren Boebert Müslüman karşıtı hikaye anlattığı için özür diledi!
Lauren Boebert Müslüman karşıtı hikaye anlattığı için özür diledi!
/

Lauren Boebert Müslüman karşıtı hikaye anlattığı için özür diledi!

1 min read

Lauren Boebert (R-Colo.), Şükran Günü tatilinde Cumhuriyetçi İlhan Omar (D-Minn.) hakkında Müslüman karşıtı bir hikaye paylaştığı için internette eleştirilere maruz kaldıktan sonra Cuma günü özür diledi.

Colorado semtindeki bir etkinlik sırasında Boebert , Twitter’da yayınlanan bir videoya göre, izleyicilere Omar ile Capitol’de bir karşılaşma hakkında bilgi verdi ve Omar’la bir başka karşılaşmayı “ilk ‘Cihat Timi’ anım değil” olarak nitelendirdi .

Boebert gülen kalabalığa “Çalışanlarımdan biriyle asansöre biniyordum” dedi. “Biliyorsunuz, Capitol’den ayrılıyoruz ve ofisime geri dönüyoruz ve bir asansör alıyoruz ve bir Capitol polis memurunun asansöre koştuğunu görüyorum. Yüzünün her yerinde endişe görüyorum, uzanıyor ve kapı kapanıyor, sanki açamıyorum, sanki oluyormuş gibi. Soluma bakıyorum ve işte orada. İlhan Ömer. Ben de ‘Şey, onun sırt çantası yok, biz iyiyiz’ dedim.”

Omar Perşembe günü hikayenin uydurulduğunu söyledi ve Boebert’i “soytarı” olarak nitelendirdi.

Omar, Twitter’da “Müslüman karşıtı bağnazlık komik değil ve normalleştirilmemeli” dedi. “Kongre, nefret dolu ve tehlikeli Müslüman mecazlarının kınanmadığı bir yer olamaz.”

Cuma günü Boebert, Omar’a ulaştığını söyleyerek bir özür tweet’i attı.

“Cumhurbaşkanı Ömer hakkında yaptığım yorumla Müslüman camiasında beni rencide eden herkesten özür dilerim. Onunla doğrudan konuşmak için ofisine ulaştım,” diye tweet attı Boebert. “Bu gereksiz dikkat dağıtma olmadan odaklanılacak çok sayıda politika farklılığı var.”

Boebert’in özrü, yorumlarının çevrimiçi ortamda iki partili eleştiri çekmesinin ardından geldi. Temsilci Adam Kinzinger (R-Ill.) Twitter’da onu “ÇÖP” olarak adlandırdı ve Boebert’in birincil rakibi Marina Zimmerman’ı desteklemek için bir mesajı retweetledi.

Temsilci Eric Swalwell (D-Calif.), Boebert’in yorumlarını “birçok nedenden dolayı üzücü” olarak nitelendirdi.

“Evet, Müslüman karşıtı ve [Ömer] bunu görecek küçük bir çocuğu var. Daha da kötüsü, bu iftira İlhan ve ailesine daha fazla ölüm tehdidine ilham verecek” diye tweet attı Swalwell. “[Boebert] sorumlu tutulmalı, ancak buna göz yuman @GOPLeader McCarthy de sorumlu tutulmalı .”

Omar, Boebert ve McCarthy’nin sözcüleri, bölüm hakkında daha fazla yorum yapma taleplerine hemen yanıt vermedi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe