ABD, Türkiye ve Suriye Halkına Yönelik Ek Deprem Yardımında Bulunacağını Açıkladı
ABD, Türkiye ve Suriye Halkına Yönelik Ek Deprem Yardımında Bulunacağını Açıkladı
/

ABD, Türkiye ve Suriye Halkına Yönelik Ek Deprem Yardımında Bulunacağını Açıkladı

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve Suriye Halkına Yönelik Ek Deprem Yardımında Bulunacağını Açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından bugün 100 milyon dolar değerinde ek insani yardım yapılacağını duyurdu. Başkan Biden, Acil Mülteci ve Göç Yardım Fonu’ndan (ERMA) 50 milyon doların kullanımına yetki vermeyi planlamaktadır. ERMA Fonu’na ek olarak Amerika Birleşik Devletleri, Dışişleri Bakanlığı ve USAID (ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı) aracılığıyla ilave 50 milyon dolar daha sağlamaktadır. Böylelikle ABD’nin depremin ardından destek olmak amacıyla yaptığı toplam insani yardım 185 milyon dolara ulaşmış olacaktır.

Bu insani yardım, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen savunmasız durumdaki toplulukları hedefleyecek ve yardım temin eden uluslararası ve hükümet dışı kuruluşları desteklemede kullanılacaktır. Bugün açıklanan yardımdan, battaniye, yatak, gıda paketi, soğuktan koruyan giysi, çadır ve barınma malzemeleri gibi temel yardım ve hayat kurtarıcı kalemlerin tedariği ve dağıtımında yararlanılacaktır. Bu kaynakla ayrıca ilaç ve sağlık hizmetleri, temiz su ve sanitasyon çalışmaları ile bu elim depremden etkilenen çocukların ve gençlerin eğitiminin dayandığı programlar da desteklenecektir.

Amerika Birleşik Devletleri, depremden etkilenen bölgelere hayat kurtarıcı yardım sağlamak için uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdürecektir.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe