Küresel Isınma Nedeniyle Maske ve Hava Temizleyici Cihazlar Artık Hep Hayatımızda Olacak!
Küresel Isınma Nedeniyle Maske ve Hava Temizleyici Cihazlar Artık Hep Hayatımızda Olacak!
////

Küresel Isınma Nedeniyle Maske ve Hava Temizleyici Cihazlar Artık Hep Hayatımızda Olacak!

1 min read

Orman yangınları ve maske yeni normal olarak gelecekte hep hayatımızın bir parçası olacak!

Kanada’da uzun süredir devam eden orman yangınlarının yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tüm dünyada gündem olması muhtemel. Özellikle de küresel ısınma nedeniyle son yıllarda yoğunluk kazanan orman yangınları her ülke için acı bir gerçek halini almaya başlıyor.

Türkiye’de de yaz sezonunun başlaması ile birlikte orman yangınlarının eli kulağındadır diyebiliriz. Geçmiş yangınlardan hangi ders alıp almadığımızı gelecek potansiyel yangınlarda göreceğiz.

Kanada’da devam eden yangın sadece Kanada’yı etkilemekle kalmamış canlı ekosistemini bozduğu gibi komşu ülkeleri ve büyük şehirleri de etkisi altına almıştır. ABD’nin en büyük şehirlerinden biri olan New York‘ta haftalardır devam eden hava kirliliği bunun en somut göstergesi.

Covid-19 pandemisi ile hayatımıza giren ve bir süredir unutulmaya yüz tutan maske kullanımı tekrar gündem oldu. Tüm dünyada hem yangın hem de yangın dışı küresel ısınma nedeniyle oluşan hava kirliliği sebebiyle maske kullanımı artık hayatımızın bir parçası haline gelecek.

Maskeler, evlerde ve ofislerde kullanılan hava temizleme cihazları artık yaşamımızın bir parçası olmaya hazırlanıyor.

5/5 - (4 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe