Meksika'dan ABD'ye Geçen Türkler Ölüyor veya Dram Yaşıyor!
Meksika'dan ABD'ye Geçen Türkler Ölüyor veya Dram Yaşıyor!
//

Meksika’dan ABD’ye Geçen Türkler Ölüyor veya Büyük Bir Dram Yaşıyor!

1 min read

Meksika’dan kaçak giriş yapan Türk sığınmacılardan biri hayatını kaybetti diğerleri ise ABD’de büyük dram yaşıyor!

New York’ta, yüzlerce Türk vatandaşı, belediyenin sağladığı barınaklarda zorunlu olarak yaşamak durumundadır. Türk sığınmacılar arasında ise geçtiğimiz hafta içinde ilk ölüm vakası yaşandı. Meksika sınırını aşarak 4 ay önce ABD’ye gelen ve bir süre hapiste kaldıktan sonra New York‘a gönderilen Türk sığınmacı Abdülhekim Eşiyok, belediyenin evsiz barınaklarından birinde yaşarken hayatını kaybetti. Diğer Türkler ise hayatta kalmak için mücadele ediyor.

Hayatını kaybeden Türk sığınmacının cenazesi Türkiye’ye gönderilemiyor. Cenazenin Türkiye’ye gönderilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Meksika’dan ABD’ye geçmek demek ölümle mücadele etmek demektir. Kaçak giriş yapanların önemli bir çoğunluğu ya sınırı geçerken nehirde hayatını kaybediyor ya da ABD’ye geçtikten sonra hayata gözlerini yumuyor.

1.1/5 - (116 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe