Kuledeki Prensesler kimdir? Kuledeki Prensesler hayatı ve biyografisi!

1 min read

‘Kule’deki Prensler’ Edward (1470-1483) ve IV. Edward’ın oğulları Richard (1473-1483) idi. Edward, Edward V’yi taçlandırdıktan kısa bir süre sonra, o ve erkek kardeşi ortadan kayboldu ve bir daha asla canlı görmediler.

Edward 1470 yılında Londra’da doğdu. Kardeşi Richard, Duke of York, 1473 yılında Shrewsbury’de doğdu. Ebeveynleri IV. Edward ve eşi Elizabeth Woodville’di. IV.Edward, Güller Savaşı’nın bir sonucu olarak tahta çıktı ve ülkeye belirli bir istikrar getirmeyi başardı.

IV. Edward 9 Nisan 1483’te aniden öldü ve en büyük oğlu Ludlow’da Edward V olarak ilan edildi. Edward’ın amcası, babasının erkek kardeşi Gloucester Dükü Richard, koruyucu olarak adlandırıldı. Elizabeth Woodville ve destekçileri Gloucester’ın Gloucester’ın kendileri için sahip olmadığı hoşnutsuzluğun farkında olan bir naiplik Konseyi ile değiştirmeye çalıştılar. Yeni kral Edward V, Londra’ya doğru seyahat ederken, Gloucester tarafından karşılandı ve Londra Kulesi’ne yerleştirildiği başkente eşlik etti. Haziran ayında Edward’a kardeşi York Dükü katıldı.

Oğlanların gayri meşru oldukları açıklandı, çünkü babalarının Elizabeth Woodville ile evlenmeden önce başka biriyle evlenmek için sözleşmeli olduğu iddia edildi.

Temmuz 1483’te Gloucester Dükü Richard, III. Richard’ı taçlandırdı. İki oğlan bir daha hiç görülmedi. Amcalarının onları öldürdüğüne inanılıyordu.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe