Kocaeli'deki Tahıl Ambarı Patlamasında Rus Sabotajı Şüphesi!
Kocaeli'deki Tahıl Ambarı Patlamasında Rus Sabotajı Şüphesi!
/

Kocaeli’deki Tahıl Ambarı Patlamasında Rus Sabotajı Şüphesi!

1 min read

Tahıl anlaşmasından çekilen Rusya, Ukrayna tahılına bağlı ülkeleri ve milyonlarca insanı gıda ile tehdit etmeye devam ediyor.

Tüm dünya gıda enflasyonu ve açlık etkisi altındayken Rusya’nın izlediği tahıl politikası tarihte görülmemiş bir savaş suçunu ortaya koyuyor.

Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekildikten sonra çeşitli limanlardaki tahıl depolarına sabotaj düzenlediği biliniyor ve bu sabotajlar halen daha devam ediyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre Kocaeli’de patlayan silolarda bulunan buğday, arpa, baklagiller, nohut ve mercimeğin, kıtlık ve Ukrayna savaşının etkisini azaltmak için Türk devleti tarafından stoklandığı ifade edildi.

Patlayan silolardaki buğday, Ukrayna’nın Çornomorsk Limanı’ndan hareketle Türkiye’ye gelen ve Rusya’nın hedefindeki Ukrayna tahılıydı.

“Daha önce bu büyüklükte bir ambar patlaması Türkiye’de yaşanmamıştı”

Patlamanın buğday tozundan olduğu ifade edilse de bu husus tam olarak netleştirilmiş değil. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü yaptığı resmi açıklamada daha önce bu büyüklükte bir patlamanın yaşanmadığı ve incelemelerin devam ettiği ifade edildi.

5/5 - (16 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe