/

Klimaların Sağladığı Avantajlar

3 mins read

Klima, insanların ihtiyacı ve kullanım amacına göre bulundukları alanın sıcaklığını ayarlamaya yardımcı olan, içerisindeki soğutucu akışkanlar aracılığı ile ortamın fazla nemini alarak taze hava sağlamak için tasarlanmış araçlardır. Klimalar, herhangi bir ortamda uygun olan konfor şartları oluşturmak adına soğutma, ısıtma, nem kontrolü ve havanın değişimi olmak üzere dört temel görevi yerine getirir. Günümüzde pek çok insanın yaşamının önemli bir bölümü kapalı mekanlarda geçer. Bu mekanlar hacim veya barındırılan kişi sayısı olarak büyük boyutlara ulaşır. Fuar, konferans, tiyatro, sinema salonları, alışveriş merkezleri ve yüksek binalar için yaşanabilir halde kalması için klima kullanımı gün geçtikçe büyük önem kazanır. Sıcak alanlar, beyin fonksiyonlarını ve bedensel aktivitesini ciddi anlamda düşürür. Klima kullanımında ise uygun koşullarda istenilen sıcaklığı elde etmek bu dertten kurtarır. Aynı zamanda konforlu bir yaşam sunar. İş hayatı, uyku ve günlük aktiviteleri daha da verimli hale getirir. Klima olan ortamlarda sıcaklıkla üremesi artan bakterilerin oluşumunda azalma meydana gelir. İçerisinde yer alan filtre sayesinde ortam havasını filtreler ve dış ortamdaki polen, toz gibi alerjenlerden kurtulmayı sağlar. Konutlarda ve küçük işyerlerinde klima kullanımının birçok yararı bulunur. Klimatize edilmiş alanlar, iş gücü veriminde artış ve daha sağlıklı bir yaşam sağlar. Klima üretimi yapan birçok markalar yer alır. Bu markalar arasında Samsung, Arçelik ve Beko bulunur. Samsung klimalar, birçok farklı özellik ve tasarımda üretilir. Samsung klima incelemesi yaparak ürünler hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınıza uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Klima Sistemleri

Arçelik klimalar birçok özellik barındırır. Arçelik klimalar birbirinden farklı sistemlere sahip olur. Klima sistemleri ikiye ayrılır. Klima sistemleri hakkında bilgileri edinmek için aşağıdaki maddeleri inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Merkezi Sistem Klimalar

  • Bu tür klimalar daha çok büyük binaların iklimlendirilmesi için tercih edilir. Kazan ve radyatörlerden oluşan bir kalorifer tesisatına benzetilir.
  • Kazan yerine bir soğutma grubu ve bir klima santrali, radyatörler yerine de havalandırma kanalları, menfezleri veya fancoil vb. cihazlar yer alır.
  • Merkezi sistem klimalar, büyük ofis, plaza, alışveriş merkezi, otel, hastane, sinema, spor salonu vb. büyük binalar ve bazı endüstriyel tesisler için ideal sistemlerdir.

Bireysel Sistem Klimalar

  • Split tip klimalar
  • Multi Split klimalar
  • Paket tip klimalar
  • Pencere tipi klimalar
  • Portatif tip klimalar

Klimalar Kaç BTU Olması Gerekir?

Beko klimalar daha rahat ve verimli bir yaşam sürdürmek amacıyla kapalı ortamların havasını soğutan ve nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan filtre eden cihazlardır. Klimalar markalara göre farklı BTU sahip olur. İngiliz ısı birimi anlamına gelen BTU, bir litre suyun sıcaklığını değiştirmek için gerekli ısı miktarıdır. BTU, cihazın saatte taşıdığı ısı miktarını belirtir. Klima seçimi yaparken ilk olarak BTU hesabı yapmanızda fayda vardır. BTU hesabını yaşadığınız bölgeye veya metrekareye göre yapmanız mümkün olur. Metrekareye göre BTU hesabı yapmak için öncelikle Beko klimanın konumlandırıldığı alanın metrekaresini belirleyebilirsiniz. Ardından belirlediğiniz metrekareyi 2.2’ye bölüp 1000 ile çarpabilirsiniz. Elde edeceğiniz miktar, klimanın kaç BTU olması gerektiği gösterir. Bulunduğunuz yerin iklim koşullarına göre de BTU hesabı yapabilirsiniz. Bu noktada metrekare değerinden elde ettiğiniz sonuca, ilgili alanda bulunacak kişi sayısını göz önünde bulundurarak 600 BTU değeri oluşturabilirsiniz. Oda içerisinde 500 Watt üzerinde aydınlatma ürünü mevcut ise ilgili değere her Watt için 3,412 BTU ekleyebilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe