Hangi ABD eyaletinde yaşamalıyım? Amerika'da en yaşanabilir eyaletler hangileri? ABD'de hangi bölgede yaşanır?
Hangi ABD eyaletinde yaşamalıyım? Amerika'da en yaşanabilir eyaletler hangileri? ABD'de hangi bölgede yaşanır?
//

Hangi ABD eyaletinde yaşanır? Amerika’da en yaşanabilir eyaletler hangileri? ABD’de hangi bölgede yaşanır?

1 min read

ABD’li göçmenler seçim yapmakta zorlanıyor: Nefes kesen 50 ABD eyaletinden hangisinde yaşamalısınız? Amerika çeşitliliği ile ünlüdür ve daha önce orada bulunduysanız – turist veya öğrenci olarak – ABD’nin her köşesinin ne kadar güzel ve farklı olduğunu söylediğimizde neden bahsettiğimizi bilecektir. Doğu kıyısından batı kıyısına gidildikçe iklimler ve insanlar değişir.

ABD’de nereye giderseniz gidin, size ailelerinin göçmenlik hikayesini gururla anlatacak Amerikalılarla tanışacağınızdan emin olabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri Sayım Bürosu’na göre, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan yaklaşık 43,1 milyon birinci nesil (yabancı doğumlu) insan vardı ve bunlar ABD nüfusunun yaklaşık %13,5’ini oluşturuyordu. Ve kim bilir, sıradaki siz olabilirsiniz!

Amerika’nın nüfusu, iklimleri, manzaraları, florası ve faunası kadar çok yönlüdür! Engebeli dağları, izolasyonu ve kutup iklimini tercih ediyorsanız, aklınızda Alaska olabilir. Güneşi, kumsalları ve tropikal iklimi tercih edenler Florida’da aradıkları her şeyi ve daha fazlasını bulacaklar.

ABD’deki iklim, birçok insanın Amerika’da yaşamayı hayal etmesinin en popüler nedenlerinden biridir. Aşağıda kaba bir genel bakış verilmiştir:

Güney

Güneyde, yazları sıcak ve nemli, kışları ise hoş sıcaklıklarla daha tropik bir iklime sahiptir. Gün boyu nem olmadan güneşte banyo yapmak istiyorsanız, Arizona, güney Kaliforniya, New Mexico ve güneybatıdaki Nevada sizin için mükemmel bir yer olabilir.

Kuzey Doğu

Kuzeydoğu’da yaşayanlar dört mevsimi de yaşarlar ve ABD’nin Maine, Vermont ve New Hampshire eyaletleri rengarenk sonbahar yapraklarıyla ünlüdür. Kuzeydoğuda kış, genellikle çok fazla kar ve buz fırtınası ile sert geçer.

Batı

Yüksek dağları ve Batı’nın alpin iklimini tercih ediyorsanız, Rocky Dağları’nda kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Rockies’te hava nispeten kurudur ve kışın yoğun kar yağışı ve sıfırın altında sıcaklıklar beklemelisiniz.

Kuzey Batı

ABD’nin kuzeybatı köşesinde yer alan Washington ve Oregon, yağışlı olmasıyla ünlüdür. Bununla birlikte, adalarla çevrili büyüleyici Pasifik kıyısı ve Cascade dağları, tüm yağmuru telafi ediyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe