ABD'deki en popüler bölgeler nereler? Amerika'nın en gözde şehirleri hangileri? Amerika'da popüler yerler neler?
ABD'deki en popüler bölgeler nereler? Amerika'nın en gözde şehirleri hangileri? Amerika'da popüler yerler neler?
///

ABD’deki en popüler bölgeler nereler? Amerika’nın en gözde şehirleri hangileri? Amerika’da popüler yerler neler?

2 mins read

Kaliforniya

Toplam göçmen sayısına gelince, California, göçmenler için açık ara en popüler eyalettir. 2014 yılında Kaliforniya, nüfusunun %27’sini göçmen yapan 10,5 milyon yabancı uyruklu kişiye ev sahipliği yapıyordu. Kaliforniya’daki en tanınmış şehirler San Francisco, San Diego ve tabii ki Los Angeles’tır. Melekler şehrini düşündüklerinde kim hemen Hollywood cazibesini düşünmez? Son yıllarda California, Silikon Vadisi’ndeki BT ve yüksek teknoloji endüstrisi ile de hemen ilişkilendirildi.

8 şeritli bir otoyol olmasına rağmen trafikle uğraşmak Los Angeles’ta yaşamanın bir parçasıdır. İşinize yakın yaşamanın açık avantajları vardır ve sabah işe giderken size zaman kazandırır. Şaşırtıcı bir şekilde, California’da da birçok kayak merkezi var.

New York

4,5 milyon göçmenle New York eyaleti Teksas’ı ikinci sıraya koyuyor. New York hakkında söylenmesi gereken her şey zaten söylendi – ama yine de yeterli değil! New York, Amerika Birleşik Devletleri’nin açık ara en büyük metropolüdür. Finans kurumlarına, aşırı kalabalık caddelere, patlayan konut fiyatlarına ve pahalı restoranlara ev sahipliği yapan Big Apple’ın merkezi Manhattan’dır. Biraz daha huzur ve uygun fiyatlı konut arıyorsanız, Harlem, Brooklyn veya New Jersey’deki Hudson Nehri’nin diğer tarafında daha başarılı olabilirsiniz.

Teksas

Teksas ayrıca yaklaşık 4,5 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor. Kovboy ve barbekü seven Teksas eyaleti, ABD’nin en büyük ikinci ve en kalabalık ikinci eyaletidir. Lone Star Eyaleti, 1846’da ABD eyaleti olmadan önce bağımsız bir cumhuriyet olan Vermont dışında tek eyalet olmasıyla ünlüdür. Başkenti Austin’dir, ancak çoğu insan Houston’a daha aşinadır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek ikinci ekonomiye sahip, bu da göçmenler için iyi olan çeşitli ekonomisi nedeniyle sürpriz değil. Ekonomisinin büyük bir kısmı petrol şirketleri ve gelişen teknoloji endüstrisi tarafından destekleniyor.

Florida

Florida’nın güneşli kumsalları, Amerikan rüyasını sonuna kadar yaşayan 4 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor! Hiçbir şey için Sunshine State lakaplı değil: ABD’de başka hiçbir yerde Florida kadar güneşli gün yok. Güzel havası ve plajlarının yanı sıra Everglades Ulusal Parkı her yıl birçok turisti kendine çekiyor ve hepsi de burada kalmak istiyor!

En popüler şehirler Miami Beach, Fort Lauderdale, South Beach, Tampa ve batı kıyısındaki Napoli çevresidir. Turizm ve tarım, Florida ekonomisini yönlendiren büyük faktörlerdir. Tüm narenciye meyvelerinin %50’sinin Sunshine State’den geldiğini biliyor muydunuz?

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe