Amerikan şehirleri hakkında ilginç bilgiler! ABD şehirlerinin tuhaf özellikleri!
Amerikan şehirleri hakkında ilginç bilgiler! ABD şehirlerinin tuhaf özellikleri!

Amerikan şehirleri hakkında ilginç bilgiler! ABD şehirlerinin tuhaf özellikleri!

1 min read

Amerika harikalar ve gizemlerle dolu bir devlettir. Columbus tarafından keşfedildiğinden beri insanlara yeni bir şey gösteriyor. O kadar çok tarih ve ilginç gerçek var ki, insanlar eyaletleri ziyaret etmeye bayılıyor. Bugün, hiç bilmediğiniz 10 Amerikan şehri hakkında bilgimiz var.

Montana

Montana’da insanlardan daha fazla çiftlik hayvanı olduğunu bilmek sizi şaşırtacaktır. İneklerin üretim oranı, her insan için 3 ineğimiz olduğu için yüksek gösteriliyor. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.

New York

New York’ta fast food tüketilme oranı ABD’nin başka hiçbir eyaletinde mevcut olmayabilir. New York’taki üçüncü kişiden her birinin obez olmasının nedeni budur.

Kaliforniya

Kaliforniya’da şunu bilmek sizi şaşırtacak:

Çocukların esrar bile olsa sigara içmesine izin verilir
Çocukların sigara veya diğer uyuşturucuları satın alması yasa dışıdır.
Bu kurallar çok çelişkili hale gelir.

Washington DC

ABD gökdelenlerin geliştirildiği yer olabilir, ancak ana şehirlerinden biri olan Washington DC’de gökdelen yok. Ancak, beyaz sarayı unutabilen birkaç tarihi bina var.

Phoenix

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük eyaletlerinden biridir. Ancak, karşılaşabileceğiniz hiçbir su rezervi olmadığını bilmek sizi şaşırtacaktır. Tekne ile devleti ziyaret etmek için herhangi bir yol yoktur.

Minnesota

Amerika’da ikiz şehirleriyle ünlü olan eyalettir. Bu, en kalabalık bölge olacağı fikrini akla getiriyor. Ancak, her iki şehrin nüfusu bile 500.000’den fazla değil.

Detroit

Amerika, nüfusun belirgin şekilde arttığı eyalet olarak ünlenmiştir. Detroit’te işler tam tersi. İnsanlar iyi yaşama ve çalışma imkanları bulabilmek için başka şehirlere taşınmış ve nüfusta azalma olmuştur.

Philadelphia

Amerika tamamen aynı gün inşa edilmedi ve bu nedenle aranacak birçok eski ve yeni şehir var. Ancak karşınıza çıkacak en eski şehir, 1701’de kurulan Philadelphia’dır.

Mesa

Amerika’daki en büyük banliyölere sahip eyalettir. Hatta Phoenix ve Los Angeles sınırındalar.

Fort Worth

Spor, Amerika’daki en büyük döngüsel aktivitedir ve her eyaletin, çoğunlukla lise öğrencilerinden oluşan kendi takımı vardır. Ancak, Fort Worth, eyalet düzeyinde rekabet edebilecek tek bir spor takımı olmayan Amerika’nın en büyük eyaletidir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe